Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του.

Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για την παρασκευή της πάστας πραλίνας αμυγδάλου και της κρέμας diplomat, που αποτελείται από γάλα, ζάχαρη, κροκάδια και πραλίνα.

Τέλος, καθοδηγεί στη συναρμολόγηση του γλυκού, με στρώσεις σφολιάτας και κρέμας, και πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη και θρυμματισμένα αμύγδαλα για το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
2-3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρέμα «Diplomat»:
4 γρ. (1 κοφτό κουταλάκι) ζελατίνη
1 κουταλιά νερό
500 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 κροκάδια (100 γρ.)
30 γρ. κορν φλάουαρ
2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
100 γρ. πάστα πραλίνας αμυγδάλου (βλ. συνταγή)
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Πάστα πραλίνας αμυγδάλου:
200 γρ. αμύγδαλα
130 γρ.. ζάχαρη κρυσταλλική
Μια πρέζα αλάτι
1-3 κουταλιές ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ψήσετε τη σφολιάτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα. Βάζετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με ζάχαρη κρυσταλλική. Τοποθετείτε πάνω του ένα δεύτερο κομμάτι χαρτί και ένα δεύτερο ταψί φούρνου. Ψήνετε για 40 λεπτά. Κρυώνετε σε σχάρα.

Παίρνετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τρυπήστε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι. Βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και τρυπήστε ξανά εκεί που φούσκωσε. Βάζετε πίσω στο φούρνο και ψήνετε γι’ άλλα 30 λεπτά. Τη βάζετε σε σχάρα να κρυώσει.

Μπορείτε να ψήσετε τα φύλλα σφολιάτας μια μέρα πριν να συναρμολογήσετε το γλυκό.
Για να φτιάξετε την πάστα πραλίνας αμυγδάλου: Ψήνετε τα αμύγδαλα στο φούρνο στους 150°C βαθμούς στον αέρα, για 15 λεπτά. Λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι μέχρι να έχετε μια ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε να πάει παντού η ζάχαρη. Βάζετε και μια πρέζα αλάτι. Μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Σπάζετε την πραλίνα με ένα πλάστη. Τη βάζετε σε ένα food-processor ή μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να γίνει σκόνη. Ανακατεύετε με τη σπάτουλά σας και συνεχίζετε να αλέθετε μέχρι η πραλίνα να αρχίσει να ρευστοποιείται. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία προσθέτετε 1-2 κουταλιές ηλιέλαιο ή άλλο άοσμο λάδι μέχρι να έχετε μια ρευστή πάστα. Τη φυλάγετε σε βαζάκι.

Για να φτιάξετε την κρέμα «diplomat»: Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ και περιχύνετε με το νερό. Αφήνετε να μουλιάσει και να φουσκώσει. Ζεσταίνετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ κτυπήστε τα κροκάδια με το κορν-φλάουαρ και την υπόλοιπη ζάχαρη, με ένα σύρμα. Περιχύνετε με το ζεστό γάλα και ανακατεύετε. Επιστρέφετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, περνώντας το από σουρωτήρι. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να κοχλάζει. Ενώ κοχλάζει προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατεύετε με ένα σύρμα για άλλα δύο λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και την πάστα πραλίνας αμυγδάλου. Μεταφέρετε σε μπολ και καλύπτετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε στο ψυγείο.

Για να τελειώσετε την κρέμα κτυπήστε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Κτυπήστε στο μπολ του μίξερ την κρέμα πατισερί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν.

Για να συναρμολογήσετε το γλυκό: Κόβετε τις σφολιάτες σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. Βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα σκέτο κορνέ. Απλώνετε λίγη στη βάση της πιατέλας που θα σερβίρετε το γλυκό. Ακουμπάτε ένα κομμάτι από τη σφολιάτα που ψήσατε με το διπλό ταψί. Με τη βοήθεια του κορνέ, βάζετε από πάνω κρέμα πατισερί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με ένα δεύτερο κομμάτι επίπεδης σφολιάτας και κρέμα πατισερί. Βάζετε από πάνω ένα κομμάτι από την αφράτη σφολιάτα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Όση σφολιάτα σας περίσσεψε τη θρυμματίζετε από πάνω. Πασπαλίστε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, περιλαμβάνοντας βήματα για το ψήσιμο της σφολιάτας.
  • Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής πάστας πραλίνας αμυγδάλου και κρέμας diplomat με γάλα, ζάχαρη, κροκάδια και πραλίνα.
  • Δίνει οδηγίες για τη συναρμολόγηση του γλυκού με στρώσεις σφολιάτας και κρέμας, καταλήγοντας σε πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη και θρυμματισμένα αμύγδαλα.
  • Παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες για την παρασκευή κάθε συστατικού και τη συναρμολόγηση του τελικού αποτελέσματος.
Διαβάστε επίσης

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

Νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες. Τα μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και μπαχαρικά, ενώ οι πατάτες τηγανίζονται μέχρι...

Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν...

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ