Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένες με κρέμα γάλακτος.
Η γέμιση τυλίγεται σε μαλακές τορτίγιες, αλειμμένες με chilli sauce και καυτερές πιπεριές Jalapeños, και πασπαλίζεται με τριμμένο τυρί πριν ψηθεί στο φούρνο. Σερβίρεται με ρύζι και συνοδεύεται από Guacamole και Pico de Gallo, συνδυάζοντας αρμονικά τις γεύσεις για μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό γαρίδες
λευκό, ξηρό κρασί
1 φρέσκο κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο
µανιτάρια σε λεπτές λωρίδες
Κρέµα γάλακτος
Σάλτσα ντοµάτας
Chilli sauce
Jalapeños (Μεξικάνικες καυτερές πιπεριές)
200 γρ. τριµµένο τυρί, 8 µαλακές tortillas
1-2 κουταλιές Guacamole
1-2 κουταλιές Pico de Gallo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύετε τις γαρίδες στο άσπρο κρασί και µε το φρέσκο κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο. Προσθέτετε τα µανιτάρια και τη σάλτσα ντοµάτας και στο τέλος τη φρέσκια κρέµα. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν µέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βάζετε τη γέµιση σε µαλακές tortillas (τορτίγιας), τις διπλώνετε, τις αλείφετε µε λίγο chilli sauce, προσθέτετε λίγα καυτερά πιπεράκια Jalapeños. Τις αραδιάζετε σ’ ένα πυρίµαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε µε το τριµµένο τυρί. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 175 °C για περίπου 7 λεπτά ή µέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Τις σερβίρετε µε ρύζι και τις συνοδεύετε µε Guacamole και Pico de Gallo.
Συνοπτικά
- Η συνταγή προσφέρει γευστική εμπειρία με γαρίδες, λευκό κρασί και μεξικάνικες γεύσεις.
- Οι γαρίδες μαγειρεύονται με μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένες με κρέμα γάλακτος.
- Η γέμιση τυλίγεται σε τορτίγιες με chilli sauce, Jalapeños και τριμμένο τυρί πριν ψηθούν.
- Σερβίρονται με ρύζι και συνοδεύονται από Guacamole και Pico de Gallo.