Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα.

Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος και κρασί, και στη συνέχεια σοτάρισμα με τζίντζερ, σκόρδο και διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές και φασολάκια.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια σάλτσα από νερό, ζάχαρη και σησαμέλαιο, και σερβίρεται ζεστό με άσπρο ρύζι.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες /μπουκιές

2 κουταλιές σόγια σος

2 ½ κουταλιές κινέζικο κρασί ρυζιού, ή ξηρό βερμούτ ή άσπρο ξηρό κρασί

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ½ κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

6 κουταλιές νερό + λίγο επιπλέον

1 γεμάτο κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

4 κουταλιές λάδι (σπορέλαιο)

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο κατά μήκος και σε λεπτά φετάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

2 χούφτες (1 φλ. περίπου) φασολάκια, κομμένα σε μπουκίτσες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια φετάκια

Εκτέλεση:

Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Το βάζετε σε ένα μπολ με τη σόγια σος, 1 κουταλιά από το κρασί, πιπέρι και τελευταίο το κορν φλάουερ. Τα ανακατεύετε όλα καλά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε ένα μπολάκι ετοιμάζετε τη σος για το στιρ-φράι: Αναμιγνύετε το νερό με 1 κουταλιά κρασί, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο και χτυπάτε μέσα με πιρούνι την τελευταία ½ κοφτή κουταλιά κορν φλάουερ.

Ζεσταίνετε καλά ένα γουόκ, ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, και βάζετε μέσα 2 κουταλιές από το λάδι. Σοτάρετε μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και το ραντίζετε το υπόλοιπο κρασί ( ½ κουταλιά περίπου). Το βγάζετε από το γουόκ (ή το τηγάνι και το αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Σκουπίζετε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε μέσα το υπόλοιπο λάδι, σοτάρετε μέσα μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φασολάκια. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε τις πιπεριές. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και αν σας φανεί ότι στεγνώνουν και μπορεί να καούν τα ραντίζετε με λίγο νερό.

Τραβάτε στην άκρη του γουόκ, ή του τηγανιού τα λαχανικά και βάζετε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι μόλις να ζεσταθεί και το ανακατεύετε με τα λαχανικά. Χτυπάτε ξανά λίγο με πιρούνι τη σος για το στιρ-φράι  και την ανακατεύετε μέσα στα γρήγορα, μέχρι να δέσει.

Σκορπάτε πάνω στο κοτόπουλο στιρ-φράι το κρεμμυδάκι και το σερβίρετε αμέσως με άσπρο ρύζι.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κοτόπουλο stir-fry περιλαμβάνει μαρινάρισμα με σόγια σος, κρασί και κορν φλάουερ.
  • Το κοτόπουλο σοτάρεται με τζίντζερ, σκόρδο και λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές και φασολάκια.
  • Η σάλτσα παρασκευάζεται από νερό, ζάχαρη και σησαμέλαιο και προστίθεται στο τέλος για να δέσει το πιάτο.
  • Το πιάτο σερβίρεται ζεστό με άσπρο ρύζι και είναι έτοιμο σε 45 λεπτά, κατάλληλο για 4-5 άτομα.
Διαβάστε επίσης

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

Νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες. Τα μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και μπαχαρικά, ενώ οι πατάτες τηγανίζονται μέχρι...

Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν...

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ