Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, ασπράδια αυγών, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού, βρώμη, αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, αμύγδαλα και παστά κράνμπερι, η συνταγή οδηγεί σε 12 νόστιμα μπισκότα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ανάμειξη των υλικών, πλάσιμο σε μπαλίτσες και ψήσιμο για 10 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, τα μπισκότα πρέπει να κρυώσουν σε σχάρα προτού καταναλωθούν.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 12 κομμάτια)

4 κοφτές κουταλιές (60 γρ.) ξεπαγωμένο βούτυρο

½ φλ. ζάχαρη (ή ανάλογο γλυκαντικό της επιλογής σας)

2 ασπράδια αβγών

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

1 κοφτό κουταλάκι ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλ. νιφάδες βρόμης (rolled oats)

3/4 φλ. απλό αλεύρι

½ κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

2 γεμάτες κουταλιές ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (όχι αλεσμένα) αμύγδαλα

2 γεμάτες κουταλιές παστά κράνμπερι (Dried Cranberries)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και το κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν ελαφριά κρέμα. Προσθέτετε τα ασπράδια, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρόμης, την κανέλα και την μαγειρική σόδα. Προσθέτετε το μίγμα στο μπολ με το μίγμα του βουτύρου και το ενσωματώνετε με σπάτουλα. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τα αμύγδαλα και τα παστά κράνμπερι.

Πλάθετε το μίγμα σε 12 μικρές μπαλίτσες, τις πιέζετε λίγο να γίνουν ελαφρά επίπεδες και τις απλώνετε στο ταψί. Ψήνετε τα μπισκότα για 10 λεπτά στο φούρνο. Μεταφέρετε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.    

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη ολοκληρώνεται σε μισή ώρα.
  • Απαιτούνται απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη και βρώμη για την παρασκευή 12 μπισκότων.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ανάμειξη, πλάσιμο σε μπαλίτσες και ψήσιμο για 10 λεπτά.
  • Τα μπισκότα πρέπει να κρυώσουν σε σχάρα πριν καταναλωθούν.
Διαβάστε επίσης

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

Νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες. Τα μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και μπαχαρικά, ενώ οι πατάτες τηγανίζονται μέχρι...

Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν...

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ