Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της πανακότας από κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη.

Οι δύο παρασκευές εναλλάσσονται σε ατομικά μπολάκια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό γλυκό με διχρωμία. Η συνταγή προτείνει να επαναληφθεί η διαδικασία μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή εμφάνιση, προσκαλώντας τους αναγνώστες να πειραματιστούν με την παρουσίαση.

Διαβάστε παρακάτω

Για το ζελέ Raspberry:

½ κιλό κατεψυγµένα Raspberries

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι βανίλια

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την πανακότα:

1 φλ. κρέµα γάλακτος

½ φλ. γάλα

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

2 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλάκι βανίλια

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνετε τα Raspberries και τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε µικρή κατσαρόλα µαζί µε τη ζάχαρη. Τα βράζετε για 5 λεπτά.

Παράλληλα, ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό σε ένα µπολάκι και βάζετε µέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τη βανίλια και τη διαλυµένη ζελατίνη στα Raspberries και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη, να κρυώσει λίγο.

Για την πανακότα: Σε ένα µπολ, βάζετε λίγο νερό και ρίχνετε µέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

Ρίχνετε την κρέµα γάλακτος µαζί µε το γάλα και τη ζάχαρη σε µικρή κατσαρόλα. Τη βάζετε σε µέτρια φωτιά µέχρι να ζεσταθούν τα υλικά χωρίς όµως, να κοχλάσουν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε  τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη µισή ποσότητα πανακότας σε ατοµικά µπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο. Αφού πήξει η πανακότα ρίχνετε από πάνω τη µισή ποσότητα από το ζελέ και τα βάζετε ξανά στο ψυγείο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόµα 2 φόρες µέχρι να επιτύχετε τη διχρωµία που βλέπετε στη φωτογραφία ή µπορείτε, αν θέλετε,  να στήσετε το γλυκό όπως σας αρέσει. 

ΓιώργοΣ Ερωτοκρίτου

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή δίχρωμης πανακότας με φρέσκα raspberries.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries και την πανακότα από κρέμα γάλακτος.
  • Οι δύο παρασκευές εναλλάσσονται σε ατομικά μπολάκια για εντυπωσιακή παρουσίαση.
  • Η συνταγή προτείνει πειραματισμούς στην εμφάνιση του γλυκού για προσωπική προτίμηση.
Διαβάστε επίσης

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

Νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμα μύδια με τραγανές πατάτες. Τα μύδια, φρέσκα και καθαρισμένα, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και μπαχαρικά, ενώ οι πατάτες τηγανίζονται μέχρι...

Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν...

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

Εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια γευστική σος που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες, φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας,...

Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ...

Ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και λαχταριστές πράσινες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά για τη σάλτσα και το ψάρι, καθώς και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ