Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία της ζύμης, την οποία στη συνέχεια ψήνουμε σε μπάρμπεκιου με έμμεση φωτιά. Τα μπισκότα ψήνονται σε περίπου 8-12 λεπτά και αποτελούν μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για σνακ.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

75 γρ. βούτυρο

250 ml καστανή ζάχαρη

25 ml ζάχαρη

½ λοβό βανίλιας

1 μεγάλο αυγό

1 πρέζα αλάτι

300 ml βρώμη

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

100-200 ml αλεύρι σίτου

100 gr μαύρη σοκολάτα (ελάχ. 60% κακάο)

50 γρ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με την καστανή ζάχαρη.

Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας, το αβγό και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.

Ανακατεύετε μέσα τη βρώμη και μετά γυρίζετε μαζί με το μίγμα βουτύρου.

Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σίτου. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και μην αφήσετε τη ζύμη να στεγνώσει πολύ. Μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι – εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού.

Κόβετε τη σοκολάτα και τα φουντούκια σε ομοιόμορφα χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε στη ζύμη.

Τυλίγετε τη ζύμη σε χαρτί ψησίματος για να σχηματιστεί ένα «λουκάνικο» διαμέτρου περίπου 5 εκ. και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για να την κόψετε πιο εύκολα αργότερα.

Μόλις κρυώσει, κόβετε τη ζύμη σε φέτες πάχους 1½-2 εκ. και τοποθετείτε τα μπισκότα σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.

Ετοιμάζετε το μπάρμπεκιου με έμμεση φωτιά, περίπου 180 °C.

Τοποθετήστε το εξειδικευμένο σκεύος της πίτσας Weber στη σχάρα μαγειρέματος, βάζετε το καπάκι και το προθερμαίνετε για 10 λεπτά.

Τοποθετείτε το ταψί και τα μπισκότα στο σκεύος και ψήνετε με το καπάκι για 8-12 λεπτά.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης με θρεπτικά υλικά.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία της ζύμης και το ψήσιμο σε μπάρμπεκιου με έμμεση φωτιά.
  • Τα μπισκότα ψήνονται σε 8-12 λεπτά και είναι ιδανικά για σνακ.
  • Χρησιμοποιούνται υλικά όπως βούτυρο, βρώμη, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια.
Διαβάστε επίσης

Patatas Bravas (πικάντικες ισπανικές πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τις ισπανικές Patatas Bravas, ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει τραγανές πατάτες με πικάντικη σάλτσα. Οι πατάτες τηγανίζονται σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες...

Aloo Gobi (Ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Aloo Gobi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με πατάτες και κουνουπίδι. Αρχικά, ζεσταίνουμε λάδι ή ghee και σοτάρουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και...

Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και...

Γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ρύζι parboiled, το οποίο βράζεται και στη συνέχεια αφήνεται...

Ανάποδο γλυκό cheesecake με αναρή

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός ανάποδου γλυκού cheesecake με αναρή, το οποίο συνδυάζει σμέουρα και άλλα συστατικά για μια μοναδική γεύση. Αρχικά, ετοιμάζεται μια σος από σμέουρα...

Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού...

Γιγαντιαία Μαμούλια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των γιγαντιαίων μαμουλιών, ενός γλυκού με βάση το σιμιγδάλι και γέμιση από χαλεπιανόψιχα. Αρχικά, το σιμιγδάλι αναμειγνύεται με λιωμένο βούτυρο και αφήνεται να...

Ιάκωβος Γιαννακού: «Επιδιώκω ο καλεσμένος να αισθανθεί ότι μαγειρεύω αποκλειστικά για εκείνον»

Ο Ιάκωβος Γιαννακού, executive chef των εστιατορίων Bistrot 55 στη Λεμεσό, φέρνει την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του από βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Νέας Υόρκης στη γαστρονομική σκηνή...

Σολομός με κινόα: Γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή για σολομό με συνοδευτική κινόα, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Ο σολομός μαρινάρεται με γλυκιά σάλτσα τσίλι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού...

Myrtos by Asimakis: Πολυτελής ελληνική γαστρονομία στο κέντρο του Λονδίνου

Ο Έλληνας σεφ Ασημάκης Χανιώτης άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Myrtos, στο South Kensington του Λονδίνου, προσφέροντας μια ανανεωμένη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο εστιάζει σε κλασικές ελληνικές...

Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται...

Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με...

“Βασιλική Σαρλότ”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας Βασιλικής Σαρλότ, ενός γλυκού που συνδυάζει παντεσπάνι και γέμιση φράουλας. Για το παντεσπάνι, τα αυγά χτυπιούνται με ζάχαρη και λεμόνι, ψήνονται και...

Νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, ξεκινώντας από την προετοιμασία των ρεβιθιών από το προηγούμενο βράδυ με μούλιασμα σε νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τα ρεβίθια...

Λεµονάτο τιραµισού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσερό και καλοκαιρινό λεμονάτο τιραμισού, ιδανικό για να σερβιριστεί μετά από θαλασσινά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός σιροπιού με λεμόνι, καβουρδισμένα...

Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται...

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ