Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες σε μπλέντερ, προστίθενται ξύδι και πάπρικα, και σερβίρεται με καυτερή πιπεριά.
Στη δεύτερη συνταγή, οι ψητές μελιτζάνες αναμειγνύονται με χυμό λεμονιού, ταχίνι και καρύδια, δημιουργώντας μία δροσερή και θρεπτική σαλάτα. Και οι δύο συνταγές είναι εύκολες στην εκτέλεση και ιδανικές για ορεκτικά.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
500γρ φέτα
200γρ στραγγιστό γιαούρτι
100γρ λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί σε μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι και τις λιαστές ντομάτες, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το ξύδι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά.
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια
Υλικά
1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
35 γρ. χυμό λεμονιού
25 γρ. ταχίνι
50 γρ. καρύδια
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε thermogrill (συνδυασμό φούρνου- γκριλ) και μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα.
Μεταφέρουμε σε σανίδα ή πιάτο και ζεστές όπως είναι, αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι. Χοντροκόβουμε και ρίχνουμε αμέσως τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ταχύ, αλάτι και πιπέρι και τα καρύδια αλεσμένα λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνοπτικά
- Η τυροκαυτερή συνταγή περιλαμβάνει φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες, αναμειγμένα σε μπλέντερ.
- Η μελιτζανοσαλάτα παρασκευάζεται με ψητές μελιτζάνες, χυμό λεμονιού, ταχίνι και καρύδια.
- Και οι δύο συνταγές είναι εύκολες στην εκτέλεση και ιδανικές για ορεκτικά.
- Η τυροκαυτερή σερβίρεται με καυτερή πιπεριά για επιπλέον γεύση.