Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ.
ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το βράσιμο των ριγκατόνι, το σοτάρισμα του σολομού με chives και την προσθήκη της κρέμας και των λεμονιών για να δημιουργηθεί μία πλούσια σάλτσα.
Τέλος, τα ζυμαρικά αναμιγνύονται με τη σάλτσα και γαρνίρονται πριν σερβιριστούν.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
- 500 γρ. Ρικατόνι Μιτσίδη
- 1 πακέτο καπνιστό σολομό σε κύβους
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ½ φλ. κρέμα
- πιπέρι και αλάτι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.γ. chives ψιλοκομμένα
- chives για γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα Ρικατόνι Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος του πακέτου και τα στραγγίζετε. Κρατάτε 1/3 φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζετε τον σολομό και τα chives και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Προσθέτετε φρέσκια κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και ψήνετε για 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζετε τα ρικατόνι και ανακατεύετε.
Αν χρειαστεί προσθέστε νερό από τα ρικατόνι.
Βάζετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, ιδανική για γρήγορο γεύμα.
- Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα και λεμόνι.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των ζυμαρικών και σοτάρισμα του σολομού με chives.
- Τα ζυμαρικά αναμιγνύονται με τη σάλτσα και σερβίρονται γαρνιρισμένα με chives.