Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ.

ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το βράσιμο των ριγκατόνι, το σοτάρισμα του σολομού με chives και την προσθήκη της κρέμας και των λεμονιών για να δημιουργηθεί μία πλούσια σάλτσα.

Τέλος, τα ζυμαρικά αναμιγνύονται με τη σάλτσα και γαρνίρονται πριν σερβιριστούν.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

  • 500 γρ. Ρικατόνι Μιτσίδη
  • 1 πακέτο καπνιστό σολομό σε κύβους
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ½ φλ. κρέμα
  • πιπέρι και αλάτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. chives ψιλοκομμένα
  • chives για γαρνιρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα Ρικατόνι Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος του πακέτου και τα στραγγίζετε. Κρατάτε 1/3 φλιτζάνι από το νερό τους.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζετε το ελαιόλαδο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζετε τον σολομό και τα chives και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτετε φρέσκια κρέμα, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και λίγο αλάτι, ανακατεύετε και ψήνετε για 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Βάζετε τα ρικατόνι και ανακατεύετε.

Αν χρειαστεί προσθέστε νερό από τα ρικατόνι.

Βάζετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με chives και πιπέρι και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, ιδανική για γρήγορο γεύμα.
  • Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα και λεμόνι.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο των ζυμαρικών και σοτάρισμα του σολομού με chives.
  • Τα ζυμαρικά αναμιγνύονται με τη σάλτσα και σερβίρονται γαρνιρισμένα με chives.
Διαβάστε επίσης

Τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τρικολόρε πένες μπολονέζ στο φούρνο, που συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι, μυρωδικά και τυριά. Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κιμά και των...

Δημιουργούμε το πιο αγνό βούτυρο μήλου με μόνο 7 υλικά

Το βούτυρο μήλου είναι ένα φυσικό άλειμμα φτιαγμένο από μήλα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη και μπαχαρικά, αποκτώντας βελούδινη υφή και βαθύ καραμελωμένο χρώμα, χωρίς να περιέχει λιπαρά. Χρησιμοποιείται...

Σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) για γεύση έκπληξη

Η σάλτσα με κάππαρη (κουτρούβι) αποτελεί μια γευστική έκπληξη που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, πιλάφι ή να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ με ψωμί ή πίτα. Περιλαμβάνει υλικά όπως κόκκινο κρεμμύδι,...

Κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κριθαράκι με κρέμα καρύδας και φρέσκο σπανάκι, ιδανική για όσους αναζητούν ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι Μιτσίδη, φυσικό ζωμό...

Χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι ψητό με φάβα Σαντορίνης, προσφέροντας λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία των δύο κύριων συστατικών. Η φάβα, αφού σιγοβράσει με κρεμμύδι, καρότο και...

Κοτόπουλο τηγανιά με ζωηρές πιπεριές και λεμόνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά με πιπεριές και λεμόνι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό αρωμάτων και υλικών. Χρησιμοποιώντας φιλέτο κοτόπουλου, το οποίο σοτάρεται μέχρι να ροδίσει, η συνταγή...

Σαλάτα Πολίτικη (με λάχανο, καρότο και σέλερι)

Η Πολίτικη σαλάτα είναι μια δροσερή και αρωματική επιλογή που συνδυάζει ψιλοκομμένο άσπρο και κόκκινο λάχανο, τριμμένα καρότα, σέλινο και προαιρετικά κόκκινη πιπεριά, με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, ξίδι,...

Κεφτέδες ψητοί με πίτα, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κεφτέδες ψητούς που συνοδεύονται με πίτες, τζατζίκι και φρέσκια σαλάτα. Για την παρασκευή των κεφτέδων, χρησιμοποιούνται μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς, μαζί με ψιλοτριμμένο...

Κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρασάτα αχλάδια αλά belle Hélène, ένα γλυκό που συνδυάζει αχλάδια σιγοβρασμένα σε κόκκινο κρασί με αρωματικά συστατικά όπως κανέλα και βανίλια. Τα αχλάδια σερβίρονται...

Γαρίδες με έθνικ ρύζι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γαρίδες με έθνικ ρύζι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ρύζι Basmati, σησαμέλαιο, ψιλοκομμένες ντομάτες και μπαχαρικά 7 spices. Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα του ρυζιού και...

Μπισκότα μήλου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπισκότα μήλου, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Χρησιμοποιούνται μήλα Granny Smith, βρώμη, καρύδια και αρωματικά όπως κανέλα και βανίλια. Η προετοιμασία...

Αρωματικές μαριναρισμένες φακές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρωματικές μαριναρισμένες φακές, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Οι φακές μαγειρεύονται με κρεμμύδι, γαρύφαλλα και φύλλα δάφνης, και στη συνέχεια μαρινάρονται...

Ποια είναι η διαδικασία του ντεγκλασάρισματος;

Το ντεγκλασάρισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που αξιοποιεί τα καραμελωμένα υπολείμματα, γνωστά ως fond, που μένουν στον πάτο του σκεύους μετά το σοτάρισμα ή το ψήσιμο κρέατος, πουλερικών ή...

Λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλακτομπούρεκου, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά, παρασκευάζεται το σιρόπι με ζάχαρη, νερό και μπαχαρικά, το οποίο βράζεται...

Νηστίσιμος χαλβάς από την Αραβία

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νηστίσιμο χαλβά από την Αραβία, χρησιμοποιώντας σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σιροπιού με ζάχαρη, νερό, ανθόνερο,...

Κέικ tres leches

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το κέικ tres leches, ένα λαχταριστό γλυκό που ξεχωρίζει για την υφή και τη γεύση του. Αρχικά, ανακατεύονται τα υλικά για το κέικ,...

Πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια πίτα του βοσκού με φακές και μανιτάρια, μια χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου. Η γέμιση περιλαμβάνει φακές, μανιτάρια πορτομπέλο, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο,...

Πουγκιά γεμιστά με τυριά και πλούσια κόκκινη σάλτσα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά γεμιστά με τέσσερα τυριά, συνοδευόμενα από μια πλούσια κόκκινη σάλτσα. Για την παρασκευή της σάλτσας, σοτάρονται κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο, προστίθενται...

Cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα cheesecake με κρέμα φραγκοστάφυλου, αρχίζοντας με την προετοιμασία της βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς να φτιάξετε...

Ταλιατέλες «augratin» με ντομάτες καραμελωμένες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ταλιατέλες «augratin» με καραμελωμένες ντομάτες, προσφέροντας έναν νόστιμο και πλούσιο συνδυασμό γεύσεων. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ταλιατέλες, ντομάτες, παρμεζάνα και μια ελαφριά μπεσαμέλ,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ