Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και θυμάρι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο και την επεξεργασία των κουκιών, τη σοτάρισμα των χτενιών και την παρουσίαση του πιάτου σε ατομικά μπολάκια, με γαρνιτούρα από κόλιανδρο και προαιρετικό αργκανέλαιο. Η συνταγή υπόσχεται μια γευστική και κομψή επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
6 χτένια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND
1 ½ κιλό κουκιά φρέσκα
100 γρ. κρέµα γάλακτος
Aργκανέλαιο (προαιρετικό)
Αρεσκοτριµµένο πιπέρι, θαλασσινό αλάτι
½ κουταλάκι βούτυρο
κλωναράκια φρέσκου κόλιανδρου (για γαρνίρισµα)
Λίγο θυµάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουµε τα κουκιά, τα ξεφλουδίζουµε, τα ζεσταίνουµε για λίγο µαζί µε την κρέµα γάλακτος και τα βάζουµε στο µπλέντερ. Σ’ ένα ειδικό σουρωτήρι για τσάι, που να κλείνει για να µη διαφεύγουν τα φύλλα, βάζουµε το θυµάρι και το αφήνουµε για λίγο µέσα στο µίγµα. Προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι και τα κρατάµε ζεστά. Σοτάρουµε σε λίγο βούτυρο τα χτένια και από τις 2 πλευρές (2 λεπτά) κα τα αλατοπιπερώνουµε. Μοιράζουµε την κρέµα των κουκιών στα 6 πιατάκια ή µπολάκια, προσθέτουµε τα χτένια (1 σε κάθε πιατάκι) και τα ραντίζουµε µε µερικές σταγόνες αργκανέλαιου. Στο τέλος τα γαρνίρουµε µε φύλλα κόλιανδρου.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή χτενιών «St Jacques» με απαλή κρέμα κουκιών.
- Απαιτούνται φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει βράσιμο, επεξεργασία των κουκιών και σοτάρισμα των χτενιών.
- Το πιάτο σερβίρεται σε ατομικά μπολάκια, γαρνιρισμένο με κόλιανδρο και προαιρετικό αργκανέλαιο.