Χρυσαφένιες μαρίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο “Χρυσαφένιες μαρίδες” παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή τους με ένα μείγμα αλευριού και μπαχαρικών, και το τηγάνισμά τους σε καυτό λάδι.

Οι μαρίδες τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, σερβίρονται ζεστές με φρέσκο λεμόνι και προτάσεις για συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μαρίδες φρέσκες από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. αλεύρι καλαμποκιού (ή σιμιγδάλι ψιλό, προαιρετικά για έξτρα τραγανότητα)

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν οι μαρίδες είναι φρέσκες, ξεπλύνετέ τες πολύ καλά με κρύο νερό. Μπορείτε να τις τηγανίσετε ολόκληρες με το κεφάλι και το κέλυφος, αν είναι μικρές – αυτό είναι το παραδοσιακό. Διαφορετικά, αφαιρέστε το κεφάλι και τα εντόσθια.

Τοποθετήστε τις μαρίδες σε σουρωτήρι και αφήστε τες να στραγγίξουν καλά. Σκουπίστε τες με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία – αυτό βοηθά στην τραγανότητα.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα δύο άλευρα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ρίξτε λίγες λίγες τις μαρίδες μέσα και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ζεστάνετε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι στους 180°C περίπου. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία με μία μαρίδα – αν αρχίσει αμέσως να «τσιτσιρίζει», είναι έτοιμο.

Τηγανίστε τις μαρίδες σε δόσεις (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού), μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανές – περίπου 3-4 λεπτά ανά δόση.

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τες σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο λεμόνι και συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα, πατάτες τηγανητές ή ταραμοσαλάτα.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες με φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει ξέπλυμα, στέγνωμα και επικάλυψη των μαρίδων με αλεύρι και μπαχαρικά.
  • Οι μαρίδες τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρονται ζεστές με φρέσκο λεμόνι και προτάσεις για συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.
Διαβάστε επίσης

Tuna Tataki Steak με γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tataki Steak συνοδευόμενο από γλυκά καραμελωμένα σπαράγγια. Αναλύει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φρέσκο τόνο, σησαμέλαιο, σόγια σος και σπαράγγια, καθώς και...

Νόστιμη τσιπούρα πλακί στο φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τσιπούρα πλακί στο φούρνο. Απαιτούνται φρέσκιες τσιπούρες, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λευκό κρασί, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

Εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια γευστική σος που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες, φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας,...

Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ...

Ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και λαχταριστές πράσινες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά για τη σάλτσα και το ψάρι, καθώς και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά,...

Καλοκαιρινή γλύκα

Το άρθρο "Καλοκαιρινή γλύκα" παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου,...

Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί. Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από...

Φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί. Η διαδικασία ξεκινά με το...

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ