Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και ρίγανη.
Για το σπανάκι, απαιτούνται φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού και μπαχαρικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία της σάλτσας, το ψήσιμο του λαβρακιού στο γκριλ και το σοτάρισμα του σπανακιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα λαβράκι (κομμένα στη μέση) από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND
Για τη σάλτσα:
1 γεμάτο κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. βούτυρο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από μισό λεμόνι
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Για το σπανάκι:
3 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και αλείψτε τα φιλέτα.
Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο γκριλ για 10 λεπτά.
Σοτάρετε το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο, προσθέστε το σπανάκι, αλατοπιπερώστε, ρίξτε λεμόνι και σερβίρετε με το λαβράκι.
Συνοπτικά
- Παρουσιάζεται μια συνταγή για λαβράκι με σάλτσα μουστάρδας και φρέσκο σπανάκι.
- Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα λαβρακιού, μουστάρδα Dijon, βούτυρο, λεμόνι και ρίγανη.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία της σάλτσας, το ψήσιμο του ψαριού και το σοτάρισμα του σπανακιού.
- Το πιάτο είναι νόστιμο και υγιεινό, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα.