Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία του σολομού με λεμόνι, μέλι και μουστάρδα, ακολουθούμενη από μαρινάρισμα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, ο σολομός ψήνεται στον φούρνο και σερβίρεται με καβουρδισμένο σουσάμι, προσφέροντας ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα (800 γρ.) από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
12 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. oyster sauce
3 κ.σ. σάλτσα τεριάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε και στεγνώστε τον σολομό. Βάλτε σε πυρίμαχο σκεύος, τρίψτε με λεμόνι και μουστάρδα και περιχύστε με μέλι.
Αφήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βγάλτε από το ψυγείο και αφήστε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και περιχύστε τον σολομό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Πασπαλίστε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή σολομού τεριγιάκι με γευστική σάλτσα σόγιας και oyster sauce.
- Ο σολομός μαρινάρεται με λεμόνι, μέλι και μουστάρδα πριν το ψήσιμο.
- Ψήνεται στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Σερβίρεται με καβουρδισμένο σουσάμι για επιπλέον γεύση.