Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού.

Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ η πραλίνα απαιτεί ψήσιμο φουντουκιών και ανάμειξη με ζάχαρη, κακάο και βανίλια.

Μετά την προετοιμασία, οι τηγανίτες σερβίρονται με την πραλίνα και φρέσκα φρούτα, προσφέροντας ένα λαχταριστό και γευστικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τις τηγανίτες:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 αυγό

300 mlγάλα

60 γρ. λιωμένο βούτυρο και λίγο περισσότερο για το τηγάνισμα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού:

300 γρ. φουντούκια (άψητα ξεφλουδισμένα)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ κακάο

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για τις αφράτες τηγανίτες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε το ένα αυγό και προσθέτουμε μέσα το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και με ένα σύρμα χειρός ή ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα καλά.

Παίρνουμε το μπολ με το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε μέσα το μείγμα αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέτουμε λίγο βούτυρο στη βάση και με ένα πινέλο αλείφουμε το βούτυρο να πάει παντού. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μίγμα στο ζεστό τηγάνι και ψήνουμε μια μια την κάθε τηγανίτα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την ήδια διαδικασία για όλες τις τηγανίτες.

Για την σπιτική πραλίνα φουντουκιού: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα).

Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα) για 10 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, τα αφαιρώ από το φούρνο και όσο είναι ζεστά ακόμα τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη με μαχαίρια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, ή μέχρι να δημιουργηθεί η παχύρευστη κρέμα πραλίνας.

Κατά διαστήματα σταματάμε το χτύπημα, και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, μαζεύουμε από τα πλαϊνά και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να γίνει ένας πολτός πραλίνας. Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και τοποθετουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες στοιβαγμένες ψηλά και αλείφουμε με σπιτική πραλίνα σοκολάτας  και φρέσκα φρούτα.

Συνοπτικά

  • Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, δημιουργώντας έναν αφράτο χυλό.
  • Η σπιτική πραλίνα φουντουκιού απαιτεί ψήσιμο φουντουκιών και ανάμειξη με ζάχαρη, κακάο και βανίλια.
  • Οι τηγανίτες ψήνονται σε αντικολλητικό τηγάνι και σερβίρονται με την πραλίνα και φρέσκα φρούτα.
  • Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και λαχταριστή εμπειρία για τους λάτρεις των γλυκών.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ