Το άρθρο “Καλοκαιρινή γλύκα” παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση.
Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου, γάλα, κρόκους αυγών, σκόνη κάσταρντ, κέικ σοκολάτας και κρέμα γάλακτος, προσφέροντας μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.
Η προετοιμασία απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά η περισσότερη δουλειά γίνεται από το ψυγείο, καθιστώντας την ιδανική για όποιον θέλει να εντυπωσιάσει χωρίς κόπο.
Διαβάστε παρακάτω
Πήραμε την εγγλέζικη τράιφλ, την κάναμε δροσερή, την ποτίσαμε με κουμανταρία και έγινε φανταστική. Παίρνει ώρα, αλλά εσείς κάνετε ελάχιστα πράγματα, τα περισσότερα τα κάνει το ψυγείο.
Υλικά για 10-12 άτομα
600 γρ. (2 συσκευασίες των 300 γρ.) κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (Raspberries) + επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 συσκευασία (2 φακελάκια) ζελέ (τζέλι) βατόμουρο
2 φλ. γάλα (ολόπαχο)
3 κρόκοι
2 ½ κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σκόνη κάσταρντ (Custard Powder)
1 έτοιμο κέικ-κορμός σοκολάτας (Chocolate Swiss Roll), κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου
1/3 φλ. κουμανταρία
1½ φλ. κρέμα γάλακτος
1½ κουταλιά ζάχαρη άχνη
1½ κουταλάκι βανίλια
Συνοπτικά
- Η ανανεωμένη τράιφλ συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση.
- Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά και είναι ιδανική για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις.
- Η προετοιμασία απαιτεί λίγο χρόνο, με το ψυγείο να αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη δουλειά.
- Η τράιφλ είναι εύκολη στην εκτέλεση και εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση της.