Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί.

Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεμένα μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή.

Αφού η γκανάζ χυθεί πάνω στη βάση, η τάρτα αφήνεται να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα, και μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα πριν σερβιριστεί.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

Για τη βάση τάρτας:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

250 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για την γκανάζ σοκολάτας:

450 γρ. κρέμα γάλακτος

45 γρ. γλυκόζη

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

300 γρ. μαύρη σοκολάτα

60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη βάση τάρτας: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την σοκολάτα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μετά τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας σε ένα μικρό μίξερ με μαχαίρια, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη και μετά την μεταφέρουμε στη φόρμα για να δημιουργήσουμε τη βάση της τάρτας.

Με το πίσω μέρος του κουταλιού, δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση μέχρι το πλάι και το κάτω μέρος της φόρμας.

Τοποθετούμε τη βάση τάρτας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά.

Για τη γέμιση (γκανάζ): Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν καλά για 3 λεπτά περίπου

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σοκολάτα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει απαλά η σοκολάτα και να δέσει με την κρέμα.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια μεταξένια, λεία γκανάζ. Ρίχνουμε απαλά τη γκανάζ σοκολάτας στην παγωμένη βάση τάρτας.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει όλη τη νύχτα. Διακοσμούμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Κόβουμε με ένα καθαρό μαχαίρι (τοποθετούμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό) για να είναι ομοιόμορφες οι μερίδες μας.

Συνοπτικά

  • Η βάση της τάρτας φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, και ψύχεται για σταθεροποίηση.
  • Η γκανάζ παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
  • Αφού χυθεί η γκανάζ πάνω στη βάση, η τάρτα πρέπει να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα, μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ