Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί.
Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεμένα μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή.
Αφού η γκανάζ χυθεί πάνω στη βάση, η τάρτα αφήνεται να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα, και μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα πριν σερβιριστεί.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
Για τη βάση τάρτας:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
Για την γκανάζ σοκολάτας:
450 γρ. κρέμα γάλακτος
45 γρ. γλυκόζη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
300 γρ. μαύρη σοκολάτα
60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη βάση τάρτας: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την σοκολάτα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μετά τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζουμε τα μπισκότα σοκολάτας σε ένα μικρό μίξερ με μαχαίρια, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη και μετά την μεταφέρουμε στη φόρμα για να δημιουργήσουμε τη βάση της τάρτας.
Με το πίσω μέρος του κουταλιού, δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση μέχρι το πλάι και το κάτω μέρος της φόρμας.
Τοποθετούμε τη βάση τάρτας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά.
Για τη γέμιση (γκανάζ): Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν καλά για 3 λεπτά περίπου
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος από την κατσαρόλα στο μπολ με τη σοκολάτα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει απαλά η σοκολάτα και να δέσει με την κρέμα.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια μεταξένια, λεία γκανάζ. Ρίχνουμε απαλά τη γκανάζ σοκολάτας στην παγωμένη βάση τάρτας.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει όλη τη νύχτα. Διακοσμούμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.
Κόβουμε με ένα καθαρό μαχαίρι (τοποθετούμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό) για να είναι ομοιόμορφες οι μερίδες μας.
Συνοπτικά
- Η βάση της τάρτας φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, και ψύχεται για σταθεροποίηση.
- Η γκανάζ παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γλυκόζη και δύο τύπους σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Αφού χυθεί η γκανάζ πάνω στη βάση, η τάρτα πρέπει να παγώσει στο ψυγείο, ιδανικά όλη τη νύχτα.
- Πριν το σερβίρισμα, μπορεί να διακοσμηθεί με τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.