Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής.

Ξεκινά με την προετοιμασία του ζωμού από τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων, συνεχίζει με το μαγείρεμα των γαρίδων και ολοκληρώνει με την παρασκευή του ριζότου, προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό και τις γαρίδες. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Untitled 1

Υλικά

500γρ γαρίδες

50γρ ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

80γρ φρέσκα κρεμμυδάκια

250γρ ρύζι γλασέ

Θαλασσινό αλάτι

Ροζέ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος από το κεφάλι και το σώμα. Βάζετε τα κελύφη σε κατσαρόλα μαζί με 500γρ κρύο νερό και βράζετε για 20’ σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν κρυώσει σουρώνετε και ζυγίζετε το ζωμό. Θα έχετε περίπου 500γρ.

Ξεχωρίζετε τα κεφάλια από το σώμα. Ξεπλένετε καλά τα κεφάλια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 10γρ ελαιόλαδο. Ψήνετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε 600γρ ζεστό νερό και βράζετε για 20’ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν λίγο, βάζετε σε μπλέντερ και λιώνετε ελαφρά. Σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό – θα έχετε περίπου 550γρ.

Τρίβετε το σκόρδο. Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με 20γρ ελαιόλαδο και το μαραίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις γαρίδες και ψήνετε για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Στο τέλος ρίχνετε λίγο χοντρο-κοπανισμένο ροζέ πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (20γρ) μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε). Αφήνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τότε το ρύζι και λίγο αλάτι κι ανακατεύετε. Ρίχνετε στη συνέχεια τον ζωμό από τα κεφάλια κι ανακατεύετε που και που, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε τότε τον ζωμό από τα κελύφη και όταν απορροφηθεί και αυτός, δοκιμάζετε το ριζότο. Αν το ρύζι δεν έχει μαλακώσει ακόμα, ρίχνετε ελάχιστο ζεστό νερό. Αλλιώς προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα.
  • Αναφέρονται τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ζωμού από τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων, καθώς και το μαγείρεμα του ριζότου.
  • Το πιάτο σερβίρεται ζεστό, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ