Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι. Απαιτεί απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των υλικών μέχρι να πήξει το μείγμα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται σε ταψί και γαρνίρεται με επιπλέον χαλεπιανά. Αφού κρυώσει, μπορεί να κοπεί σε κομμάτια για σερβίρισμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 200γρ σιµιγδάλι
• 200γρ ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι τσαγιού µαστίχα
• 800γρ νερό
• 100γρ χαλεπιανά, άψητα και ανάλατα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουµε τη µαστίχα µε λίγη ζάχαρη και τη βάζουµε σε κατσαρόλα µαζί µε το σιµιγδάλι, τη ζάχαρη και το νερό.
Βράζουµε ανακατεύοντας συνεχώς, όσο πήζει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει συνεχίζουµε για ακόµα 2’ λεπτά, µέχρι να ξεκολλά το µείγµα από τα τοιχώµατα της κατσαρόλα. Προσθέτουµε τα 70γρ από τα χαλεπιανά, ανακατεύουµε και αδειάζουµε σε ταψί.
Όταν κρυώσει, γαρνίρουµε µε τα υπόλοιπα χαλεπιανά. Αν θέλουµε σερβίρουµε κόβοντας το γλυκό σε κοµµάτια.
Συνοπτικά
- Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι.
- Απαιτεί απλά υλικά όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των υλικών μέχρι να πήξει το μείγμα και στη συνέχεια τοποθετείται σε ταψί.
- Αφού κρυώσει, ο χαλβάς κόβεται σε κομμάτια και σερβίρεται γαρνιρισμένος με επιπλέον χαλεπιανά.