Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς. Αρχικά, το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, ετοιμάζονται οι σάλτσες πέστο και ντομάτας, καθώς και το ρατατούιλ από ποικιλία λαχανικών. Το λαβράκι ψήνεται στον φούρνο και σερβίρεται με το ρατατούιλ, τον πουρέ πατάτας και τις σάλτσες, προσφέροντας ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα λαβράκι (περίπου 160 γρ.)

ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

2 πατάτες για πουρέ

Για τη σάλτσα πέστο κόλιανδρου:

50 γρ. πινόλια

50 γρ. τυρί παρµεζάνα

300 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

1 δέσµη κόλιανδρο φρέσκο ή 1 δέσµη βασιλικό (φύλλα)

Για το ρατατούιλ:

1 κολοκυθάκι (κοµµένο σε κύβους)

1 µικρή µελιτζάνα (κοµµένη σε κύβους)

1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη (κοµµένη σε κύβους)

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένο

φρέσκο θυµάρι και δενδρολίβανο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

1 φύλλο δάφνης

200-250 ml σάλτσα ντοµάτας

Για την πικάντικη σάλτσα ντοµάτας:

750 γρ. ώριµες ντοµάτες, ψιλοκοµµένες χωρίς σπόρους

1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 φύλλο δάφνης

2 κλωναράκια φρέσκο θυµάρι

2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο

Αλάτι, πιπέρι

20-25 ml λευκό κρασί

70 γρ. πάστα ντοµάτας

100 γρ. ζάχαρη

2 φρέσκα πικάντικα πιπεράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και φιλετάρετε το ψάρι. Το µαρινάρετε µε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 1 ώρα.

Ετοιµάζετε τη σάλτσα πέστο: Πλένετε καλά τον κόλιανδρο ή τον βασιλικό σε κρύο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει. Το βάζετε στο µπλέντερ µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε καλά µέχρι να πολτοποιηθούν.

Ετοιµάζετε τη σάλτσα ντοµάτας: Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τις ντοµάτες, το κρεµµύδι, το σκόρδο και τη δάφνη µέχρι να µαραθούν λιγάκι. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη. Σβήνετε µε κρασί και διαλύετε την πάστα ντοµάτας µε νερό και προσθέτετε τα φρέσκα µπαχαρικά.

Ετοιµάζετε το ρατατούιλ: Σοτάρετε όλα τα υλικά µέχρι να πάρουν χρώµα εκτός το φρέσκο θυµάρι και το δενδρολίβανο. Σβήνετε µε κρασί και διαλύετε την πάστα ντοµάτας µε νερό και την προσθέτετε στα ήδη σοταρισµένα λαχανικά. Μετά προσθέτετε τη σάλτσα ντοµάτας την οποία έχετε ήδη ετοιµάσει από προηγουµένως και αφήνετε το ρατατούιλ να ψηθεί µέχρι να µείνει µε το λάδι του.

Ψήνετε το λαβράκι στο φούρνο στους 170οC για 10-15 λεπτά µέχρι να πάρει χρώµα. Σερβίρετε µε το ρατατούιλ ως βάση, το λαβράκι από πάνω και το πουρέ στο πλάι. Συνοδεύετε µε την πικάντικη σάλτσα ντοµάτας και περιχύνετε γύρω από το λαβράκι τη σάλτσα πέστο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή φιλέτου λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά και σάλτσες.
  • Το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι πριν το ψήσιμο.
  • Ετοιμάζονται σάλτσες πέστο και ντομάτας, καθώς και ρατατούιλ από ποικιλία λαχανικών.
  • Το πιάτο σερβίρεται με πουρέ πατάτας και περιχύνεται με τις σάλτσες για γεύση.
Διαβάστε επίσης

Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...

Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...

Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...

Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής – Κεφτεδάκια σαγανάκι

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, είναι τα κεφτεδάκια σαγανάκι, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα ουζάκια μας. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, φέτα...

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ