Γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και βελούδινο πουρέ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για γαρίδες με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου, συνοδευόμενες από βελούδινο πουρέ πατάτας. Τα υλικά περιλαμβάνουν καθαρισμένες γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και σχινόπρασο, ενώ για τον πουρέ απαιτούνται πατάτες, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και μπαχαρικά.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο των γαρίδων και την παρασκευή της σάλτσας, καθώς και τον βρασμό και τη λιώση των πατατών για τον πουρέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεύμα που συνδυάζει γεύσεις και υφές, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. γαρίδες καθαρισµένες

2 κουταλιές ελαιόλαδο              

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες

½ φλ. λευκό κρασί       

1 φλ. κρέµα γάλακτος

1 κουταλιά σχινόπρασο ψιλοκοµµένο

Αλάτι, πιπέρι   

Για τον πουρέ:

3 πατάτες µεγάλες

2 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές κρέµα γάλακτος

2 πρέζες µοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τις γαρίδες. Ακολούθως, προσθέτετε το σκόρδο και ψήνετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, σβήνετε µε το λευκό κρασί. Ανακατεύετε και περιµένετε µέχρι να µειωθεί το κρασί κατά το ήµισυ. Προσθέτετε την κρέµα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε µέχρι να δέσει η σάλτσα και τελειώνετε µε το σχινόπρασο.

Για τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες και µετά τις ξεφλουδίζετε. Κόβετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές σε µικρά κοµµάτια µέσα σε ένα µπολ. Τις λιώνετε µε ένα σύρµα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ.

Ανακατεύετε καλά µέχρι να αποκτήσει ο πουρές βελούδινη υφή. Σερβίρετε µαζί µε τις γαρίδες.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή γαρίδων με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και βελούδινο πουρέ πατάτας.
  • Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν γαρίδες, σκόρδο, λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και πατάτες.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το ψήσιμο των γαρίδων και την παρασκευή του πουρέ με βράσιμο και λίωση των πατατών.
  • Το τελικό πιάτο προσφέρει μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει πλούσιες γεύσεις και υφές, κατάλληλο για κάθε περίσταση.
Διαβάστε επίσης

Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα...

Ατομικά τραγανά γαλακτομπουρεκάκια με χρυσαφένια κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού γλυκού γαλακτομπουρέκι, με ατομικές μερίδες που εντυπωσιάζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνιση τους. Η συνταγή περιλαμβάνει φύλλα...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με ζουμερό τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκο τόνο, ιδανική για δροσερές ημέρες. Απαιτεί υλικά όπως τόνο, ελαιόλαδο, σκόρδο, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, ελιές, καλαμπόκι και μαϊντανό, ενώ...

Απίστευτα εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτας

Η συνταγή για την τούρτα παγωτό σοκολάτας είναι απλή και γευστική, ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας. Απαιτεί φρέσκια κρέμα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και μπισκότα ορέο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την...

Γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι,...

Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι. Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη,...

Σολομός με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο

Το άρθρο παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για σολομό με αρωματικό φινόκιο και τραγανό καρότο. Τα υλικά περιλαμβάνουν φιλέτα σολομού, ελαιόλαδο, κολοκυθάκια, φινόκιο, καρότο και διάφορα μυρωδικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το...

Λαζάνια στυλ μπολονέζ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαζάνια στυλ μπολονέζ, συνδυάζοντας πλούσια υλικά και γεύσεις. Αρχικά, ετοιμάζεται η σάλτσα μπολονέζ με μοσχάρι (ή κιμά), κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτες και μπαχαρικά, που...

Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα...

Πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πάπια με εξωτικά φρούτα και βελούδινο πουρέ καρότου. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία φιλέτων πάπιας, τα οποία ψήνονται σε τηγάνι και συνοδεύονται από...

Απολαυστικό Crumble Καρπουζιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα απολαυστικό crumble καρπουζιού, που περιλαμβάνει ζύμη, crumble και γέμιση από κομπόστο καρπουζιού. Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και αλεύρι, ενώ...

Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία...

Ακαταμάχητα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και...

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγεύει με απίθανο παγωτό κανελόνια – Κι όμως γίνεται!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη εντυπωσιάζει με μια πρωτότυπη συνταγή για παγωτό κανελόνια, ιδανικό για το καλοκαίρι. Η διαδικασία περιλαμβάνει τηγάνισμα κανελονιών, γέμισμα με κρέμα από σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα, καθώς και...

Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα...

Ανακαλύψτε το ρόστο Νάξου: Η αυθεντική και λαχταριστή κυκλαδίτικη συνταγή

Το ρόστο Νάξου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτυπώνει τις γευστικές συνήθειες των Ναξιωτών σε οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη "arrosto", που...

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής – Κεφτεδάκια σαγανάκι

Ο ακαταμάχητος μεζές της Παρασκευής, σύμφωνα με τη Νεκταρία Κοκκινάκη, είναι τα κεφτεδάκια σαγανάκι, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα ουζάκια μας. Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, φέτα...

Το γιουβετσάκι της Μπαρμπαρίγου είναι θεϊκή απόλαυση!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες σεφ της Ελλάδας, παρουσιάζει τη συνταγή της για το παραδοσιακό αρνί γιουβετσάκι στο φούρνο, ένα ιδανικό οικογενειακό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα...

Αυτό το γλυκό είναι αμαρτία – Λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λαχταριστά ταρτάκια από μπισκότο με γέμιση κρέμας και μαρμελάδας φράουλα. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως μπισκότα τύπου digestive, βούτυρο, γάλα,...

Η πιο δροσερή μακαρονάδα με μόλις λίγα υλικά

Ο Πέτρος Συρίγος μας προτείνει μια δροσερή και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά, ιδανική για ζεστές μέρες. Η συνταγή περιλαμβάνει σπαγγέτι, βούτυρο, λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα, δημιουργώντας μια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ