Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi που περιλαμβάνει φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και φρέσκες γαρίδες. Περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής, όπου τα ψάρια κόβονται σε λεπτές φέτες και σερβίρονται με σάλτσα σόγιας και γουασάμπι.
Το sashimi, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, μπορεί να είναι το πρώτο ή και το κυρίως γεύμα, συνοδευόμενο από ρύζι και σούπα. Η δημοτικότητα του έχει επεκταθεί πέρα από την Ιαπωνία, με τον τόνο και τον σολομό να είναι τα πιο συνηθισμένα ψάρια που χρησιμοποιούνται.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
200 γραµµάρια φιλέτο τόνου
4 φρέσκιες γαρίδες καθαρισµένες και απονευρωµένες
200 γραµµάρια φιλέτο σολοµού
200 γραµµάρια φιλέτο σφυρίδα
70 γραµµάρια σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι γουασάµπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα κοµµάτια του ψαριού όπως και στη φωτογραφία και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Βουτάτε κάθε κοµµάτι στη σάλτσα σόγιας και βάζετε ελάχιστο γουασάµπι επάνω τους.
Για να ολοκληρώσετε αυτό το απόλυτα γιαπωνέζικο πιάτο θα το συνοδεύσετε µόνο µε Σάκε.
Το Sashimi είναι κοµµάτια ωµού ψαριού, που τρώγονται συνήθως αφού τα βουτήξετε σε σάλτσα σόγιας. Συχνά είναι το πρώτο πιάτο σε επίσηµα γιαπωνέζικα γεύµατα, αλλά µπορεί να είναι και το κυρίως γεύµα, συνοδευόµενο από ρύζι και σούπα σε διαφορετικά µπολ. Αποτελεί µέρος της φιλοσοφίας του σούσι και έχει γίνει πολύ δηµοφιλές, ακόµα και εκτός Ιαπωνίας. Τα πιο δηµοφιλή ψάρια για το Sashimi είναι ο σολοµός και ο τόνος, ενώ τα θαλασσινά που χρησιµοποιούνται πιο συχνά είναι το καλαµάρι, οι γαρίδες και το χταπόδι. Προτιµήστε o-toro, το ακριβότερο και καλύτερο (παχύ και µαλακό) κοµµάτι του τόνου. Ο σολοµός είναι γευστικά εύκολη και οικεία επιλογή. Πολύ ενδιαφέρον και το σκουµπρί.
Συνοπτικά
- Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εκλεκτό sashimi με φιλέτα τόνου, σολομού, σφυρίδας και γαρίδες.
- Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το κόψιμο των ψαριών σε λεπτές φέτες και το σερβίρισμα με σάλτσα σόγιας και γουασάμπι.
- Το sashimi μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή κυρίως γεύμα, συνοδευόμενο από ρύζι και σούπα.
- Η δημοτικότητα του έχει επεκταθεί διεθνώς, με τον τόνο και τον σολομό να είναι τα πιο συνηθισμένα ψάρια που χρησιμοποιούνται.