Dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, ψιλοκομμένες γαρίδες, σέλινο και κόκκινη πιπεριά, καθώς και σιτάλευρο και καλαμποκάλευρο για τη ζύμη.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή της ζύμης, την προετοιμασία της γέμισης και το ψήσιμο των dumpling στον ατμό. Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. χτένια (scallops)

150 γρ. γαρίδες ψιλοκοµµένες

40 γρ. σέλινο ψιλοκοµµένο σε κυβάκια

25 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη σε κυβάκια

300 γρ. σιτάλευρο (wheat starch)

60 γρ. καλαµποκάλευρο

600 ml βραστό νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

10 γρ. oyster sauce

5 γρ. φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι

5 γρ. σησαµέλαιο

1 γρ. wolf berries

1 γρ. µαϊντανό

EΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµιγνύετε σ’ ένα µπολ το σιτάλευρο (wheat starch) µε το καλαµποκάλευρο. Προσθέτετε το βραστό νερό στο µίγµα και ανακατεύετε καλά, µέχρι να γίνει ένας οµοιόµορφος χυλός. Το αφήνετε παράµερα για 3 περίπου λεπτά, µέχρι να σφίξει. Προσθέτετε το λάδι, και χτυπάτε το µίγµα µέχρι να γίνει οµοιογενές. Το αφήνετε παράµερα. 

Κόβετε τη ζύµη σε µικρά οµοιόµορφα κοµµάτια και τα πλάθετε σε µακριές λωρίδες. Τις διπλώνετε σε κύβους και στη συνέχεια τις ισιώνετε µ’ ένα µαχαίρι. 

Σ’ ένα µπολ ανακατεύετε τις ψιλοκοµµένες γαρίδες, τα χτένια και τα λαχανικά, µέχρι να γίνουν ένα οµοιογενές µίγµα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το µαϊντανό, ανακατεύετε και βάζετε το µίγµα στο ψυγείο για να το χρησιµοποιήσετε αργότερα. 

Ανοίγετε τη ζύµη σε φύλλο και το κόβετε σε µικρά dumpling. Τα γεµίζετε µε το µίγµα της γαρίδας , τα διπλώνετε και τα κλείνετε σε σχήµα µισοφέγγαρου. Βάζετε από ένα φυλλαράκι µαϊντανού και ένα wolf berry σε καθένα και τα ψήνετε στον ατµό σε υψηλή θερµοκρασία για 4 περίπου λεπτά.

Συνοπτικά

  • Παρουσιάζεται μια συνταγή για dumpling γεμιστά με χτένια και γαρίδες, ιδανική για λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν χτένια, γαρίδες, σέλινο, κόκκινη πιπεριά και αλεύρια για τη ζύμη.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης, γέμισης και το ψήσιμο στον ατμό.
  • Η συνταγή προσφέρει μια γευστική και υγιεινή επιλογή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Διαβάστε επίσης

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

Κεφτέδες κοτόπουλου με πουρέ ρόκας και διπλό τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες κοτόπουλου με συνοδευτικό πουρέ ρόκας, εμπλουτισμένο με διπλό τυρί. Ο σεφ Πανίκος Χατζηττοφή αναλύει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από το...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, τονίζοντας τη χρήση καρυδιών, καραμελωμένου γάλακτος, τυριού κρέμας και θρυμματισμένων μπισκότων Digestive. Η διαδικασία περιλαμβάνει την καραμελοποίηση των καρυδιών, την ανάμειξη...

Ποιος καφές είναι πιο ωφέλιμος: ελληνικός, στιγμιαίος ή εσπρέσο;

Το άρθρο εξετάζει τις διαφορές μεταξύ στιγμιαίου καφέ, κυπριακού καφέ και εσπρέσο, εστιάζοντας στην επίδρασή τους στην υγεία. Ο στιγμιαίος καφές είναι πρακτικός και περιέχει χαμηλότερη καφεΐνη, αλλά μπορεί...

Γεμιστά κουπέπια με κιμά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για γεμιστά κουπέπια με κιμά, χρησιμοποιώντας φρέσκα αμπελόφυλλα και αρωματικό κιμά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των αμπελόφυλλων και τη δημιουργία της...

Παραδοσιακά πουρέκια σάτζιης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών πουρεκιών σάτζιης, ξεκινώντας από την προετοιμασία της ζύμης με δύο είδη αλευριού, αλάτι, ξύδι και λάδι, μέχρι τη δημιουργία της γέμισης...

Νόστιμες Quesadillas

Οι Quesadillas είναι ένα εύκολο και νόστιμο μεξικάνικο πιάτο, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ. Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, οι οποίες ψήνονται...

Καίσαρα Σαλάτα

Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία, αποτελώντας ιδανική λύση για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και...

Bagel με τσένταρ τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ...

Σάντουιτς Arla Havarti με ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού σάντουιτς με τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού. Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι από λευκό κρασί, ζάχαρη, αλάτι, κόκκους μαύρου πιπεριού,...

Φραουλένια σαρλότα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για τη φραουλένια σαρλότα, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για το παντεσπάνι, απαιτούνται αυγά, ζάχαρη, βανίλια, αλεύρι και corn flour, ενώ...

Kombucha: Από την Ανατολή στο μοντέρνο τραπέζι

Η kombucha, γνωστή ως το «τσάι των αθανάτων», είναι ένα ζυμωμένο ρόφημα με βάση το τσάι που έχει γίνει παγκόσμια τάση στην υγιεινή διατροφή. Αρχικά από την Κίνα, το...

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ