Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας μαρινάτας για τις γαρίδες, οι οποίες ψήνονται γρήγορα μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.

Η σαλάτα σερβίρεται με ένα νόστιμο ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα, προσφέροντας μια φρέσκια και αρωματική γεύση. Ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, η συνταγή αυτή είναι εύκολη και εντυπωσιακή.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάτα:

½ φλ. χυµός πορτοκαλιού

1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή σιρόπι για πορτοκαλάδα)

2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

700 γρ. µέτριες φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισµένες

4 γερές διπλές χούφτες ανάµικτα φύλλα σαλάτας (µαρουλόφυλλα, ρόκα, σπανάκι)

1 µεγάλο ώριµο µάνγκο, κοµµένο σε κυβάκια

Λίγο λάδι για άλειµµα

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές άσπρο ξίδι

4 κουταλιές χυµός πορτοκαλιού (φρέσκος)

1 κοφτή κουταλιά µουστάρδα Dijon

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια µέλι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χυµό, το λικέρ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα µπολ και χτυπάτε το µίγµα να σµίξει. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις ανακατεύετε και τις κρατάτε σκεπασµένες στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί, το λαδώνετε ελαφρά. Ψήνετε πάνω τµηµατικά τις γαρίδες, σε 2-3 δόσεις, για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα, να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν. Τις µεταφέρετε σε ένα πιάτο. 

Ετοιµάζετε τη σαλάτα αναµιγνύοντας τα φύλλα µε τα κυβάκια του µάνγκο σε ένα µπολ. Βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε δυνατά για να οµογενοποιηθούν. Περιχύνετε µε το µίγµα τη σαλάτα, κρατώντας το µισό στην άκρη και την ανακατεύετε. 

Απλώνετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα (ή 4 ατοµικά πιάτα), προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και τις ραντίζετε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. 

Συνοπτικά

  • Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες συνδυάζει φρέσκες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει γρήγορο ψήσιμο των γαρίδων μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.
  • Το ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα προσφέρει φρέσκια και αρωματική γεύση.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ