Εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες με άρωμα πορτοκάλι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες είναι μια δροσερή και γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού, με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας μαρινάτας για τις γαρίδες, οι οποίες ψήνονται γρήγορα μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.

Η σαλάτα σερβίρεται με ένα νόστιμο ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα, προσφέροντας μια φρέσκια και αρωματική γεύση. Ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, η συνταγή αυτή είναι εύκολη και εντυπωσιακή.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάτα:

½ φλ. χυµός πορτοκαλιού

1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή σιρόπι για πορτοκαλάδα)

2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

700 γρ. µέτριες φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισµένες

4 γερές διπλές χούφτες ανάµικτα φύλλα σαλάτας (µαρουλόφυλλα, ρόκα, σπανάκι)

1 µεγάλο ώριµο µάνγκο, κοµµένο σε κυβάκια

Λίγο λάδι για άλειµµα

Για το ντρέσινγκ:

4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές άσπρο ξίδι

4 κουταλιές χυµός πορτοκαλιού (φρέσκος)

1 κοφτή κουταλιά µουστάρδα Dijon

1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

2 κουταλάκια µέλι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το χυµό, το λικέρ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε ένα µπολ και χτυπάτε το µίγµα να σµίξει. Προσθέτετε τις γαρίδες, τις ανακατεύετε και τις κρατάτε σκεπασµένες στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί, το λαδώνετε ελαφρά. Ψήνετε πάνω τµηµατικά τις γαρίδες, σε 2-3 δόσεις, για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα, να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν. Τις µεταφέρετε σε ένα πιάτο. 

Ετοιµάζετε τη σαλάτα αναµιγνύοντας τα φύλλα µε τα κυβάκια του µάνγκο σε ένα µπολ. Βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι µε καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε δυνατά για να οµογενοποιηθούν. Περιχύνετε µε το µίγµα τη σαλάτα, κρατώντας το µισό στην άκρη και την ανακατεύετε. 

Απλώνετε τη σαλάτα σε µια πιατέλα (ή 4 ατοµικά πιάτα), προσθέτετε από πάνω τις γαρίδες και τις ραντίζετε µε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. 

Συνοπτικά

  • Η εξωτική σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες συνδυάζει φρέσκες γαρίδες μαριναρισμένες σε χυμό και λικέρ πορτοκαλιού με ανάμικτα φύλλα σαλάτας και ώριμο μάνγκο.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει γρήγορο ψήσιμο των γαρίδων μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα.
  • Το ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, ξίδι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα προσφέρει φρέσκια και αρωματική γεύση.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ