Αυθεντικό κέικ πορτοκαλιού από την Ισπανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια αυθεντική ισπανική συνταγή για κέικ πορτοκαλιού, το οποίο διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κέικ καθώς δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη, προσφέροντας μια υγρή υφή και έντονη γεύση.

Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα όλων των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο. Το κέικ σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε παρακάτω

Απο τη Γαλάτεια Παμπορίδη

Αυτό το κέικ είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Του «λείπει» ένα ουσιαστικό υλικό. Το βούτυρο ή το λάδι, δηλαδή το λίπος. Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ισπανία και χρησιμοποιεί ολόκληρα πορτοκάλια, τα οποία πρώτα θα βράσετε και ακολούθως θα βάλετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Η υφή του κέικ είναι πιο υγρή και λιγότερο αφράτη με έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα. Είναι φανταστικό αν το σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Συστατικά
2 μεγάλα πορτοκάλια (περίπου 600-650γρ.),
250 γρ. ζάχαρη,
250 γρ. αμύγδαλα,
6 μεγάλα αβγά.
Βήματα

Βάζετε ολόκληρα τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με κρύο νερό.

Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα πορτοκάλια να ψηθούν για 1 ½ ώρα.

Ελέγχετε για να δείτε αν έχει εξατμιστεί το νερό τους και προσθέτετε, αν χρειάζεται.

Όταν ψηθούν τα βγάζετε από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.

Βουτυρώνετε ένα ταψί για κέικ, διαμέτρου 23 εκατοστών, με αποσπώμενη βάση και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά του με αντικολλητική λαδόκολλα.

Μοιράζετε τα πορτοκάλια από τη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Τα βάζετε στον κάδο ενός μπλέντερ και τα αλέθετε.

Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα αλέθετε ξανά.

Προσθέτετε όλα τα αβγά και αλέθετε και πάλι.

Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στο ταψί του για μισή ώρα.

Ανοίγετε τα τοιχώματα του ταψιού και αφαιρείτε το κέικ.

Ξεκολλάτε την αντικολλητική λαδόκολλα και μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα.

Σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για το αυθεντικό ισπανικό κέικ πορτοκαλιού δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι, αλλά ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, αμύγδαλα και ζάχαρη.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των πορτοκαλιών, το άλεσμα των συστατικών σε μπλέντερ και το ψήσιμο του μείγματος στον φούρνο.
  • Το κέικ έχει υγρή υφή και έντονη γεύση από πορτοκάλι και αμύγδαλα, διαφοροποιούμενο από τα παραδοσιακά κέικ.
  • Σερβίρεται ιδανικά με χτυπημένη κρέμα γάλακτος για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με...

Γευστική αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα είναι ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, προτιμότερα λιγκουίνι, με αστακό και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για την παρασκευή της, βράζουμε τα ζυμαρικά και τον αστακό ξεχωριστά, ενώ...

Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Για τον κιμά, χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, κρεμμύδι, κιμάς κοτόπουλου, άσπρο κρασί,...

Γεωγραφικό κέικ με διπλή σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό κέικ με διπλή σοκολάτα, που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτα. Αρχικά, προετοιμάζουμε τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του αλευριού, του μπέικιν πάουντερ και...

Γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια. Αρχικά, ετοιμάζετε μια βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, που μαγειρεύεται σε μέτρια...

Τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο...

Τηγανητό μπράουνι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό μπράουνι, η οποία συνδυάζει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, κακάο, νέσκαφε και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές...

Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα παρασκευής. Για το κέικ χρειάζεστε βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και...

Ρολάκι με προσούτο και χαλλούμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ρολό κιμά κοτόπουλου γεμιστό με προσούτο και τυριά χαλλούμι και μοτσαρέλα. Περιγράφει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία του καλού...

Μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου

Η συνταγή για μους με μαστίχα και φιστίκια χαλεπίου συνδυάζει αρωματικά συστατικά και γεύσεις για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο. Ξεκινά με την προετοιμασία ενός αρωματικού σιροπιού με μαστίχα και ανθόνερο,...

Φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας πατάτες, τις οποίες ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λεπτές φέτες λουκάνικου ανάμεσα...

Ποιοι είναι οι λόγοι να επιλέξω γάλα καρύδας;

Το γάλα καρύδας, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σημαντικά οφέλη όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει τριγλυκερίδια...

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ