Εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα εξωτικό κέικ καρότου Pina Colada, που συνδυάζει γεύσεις καρότου, ανανά, ινδοκάρυδου και ρούμι.

Αναλύονται τα υλικά που απαιτούνται, όπως μαύρη και απλή ζάχαρη, αλεύρι, ηλιέλαιο, και τριμμένα καρότα, καθώς και η διαδικασία παρασκευής του κέικ και του γλάσου με τυρί κρέμα και ινδοκάρυδο.

Το κέικ ψήνεται σε τρία ταψάκια και καλύπτεται με το γλάσο, προσφέροντας μια δροσιστική και γλυκιά γεύση, ιδανική για κάθε περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. µαύρη ζάχαρη

1 φλ. απλή ζάχαρη

3 κουταλάκια κανέλα

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

 2 φλ. αλεύρι

1 φλ. ηλιέλαιο

2 κουταλιές ρούµι

2 κουταλάκια µαγειρική σόδα

4 µεγάλα αβγά

1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

3 φλ. τριµµένα καρότα

1/4 κουταλάκι τριµµένο µοσχοκάρυδο

1 κονσέρβα ανανάς (250 γρ.), ψιλοκοµµένος στο µίξερ

1 φλ. καρυδόψιχα, χοντροκοµµένη

½ κουταλάκι αλάτι

1 φλ. τριµµένο ινδοκάρυδο

Βούτυρο για άλειµµα

Γλάσο µε ινδοκάρυδο:

450 γρ. τυρί κρέµα, ξεπαγωµένο

3 φλ. ζάχαρη άχνη

110 γρ. (½ φλ.) ανάλατο βούτυρο, ξεπαγωµένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

2 κουταλιές ρούµι

1 κονσέρβα ανανάς (250 γρ.), ψιλοκοµµένος στο μίξερ

1 φλ. νιφάδες ινδοκάρυδου (Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε και µε τριµµένο ινδοκάρυδο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε 3 µεταλλικά ταψάκια διαµέτρου 23 εκ. και ύψους 5 ½ εκ. Χτυπάτε µε το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, τη µαύρη και την απλή ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το ρούµι µέχρι να οµοιογενοποιηθούν και τέλος προσθέτετε το λάδι. Κοσκινίζετε το αλεύρι µαζί µε τη µαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το µοσχοκάρυδο και το προσθέτετε τµηµατικά στο µίγµα των αβγών, κτυπώντας µε το µίξερ, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα. Ανακατεύετε µέσα τον στραγγισµένο ανανά, το ινδοκάρυδο και την καρυδόψιχα. Μοιράζετε το µίγµα στα τρία ταψάκια και το ψήνετε για 45 λεπτά στο φούρνο. Τα αφήνετε να µισοκρυώσουν για 10 λεπτά στα ταψάκια και τα ξεφορµάρετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Ετοιµάζετε το γλάσο: Κτυπάτε µε το µίξερ το τυρί κρέµα µε το βούτυρο, το ρούµι και τη βανίλια µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα. Ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη άχνη και τον στραγγισµένο ανανά. Απλώνετε µια στρώση από το µίγµα στο πρώτο κέικ, το σκεπάζετε µε το δεύτερο, συνεχίζετε µε το τρίτο και τέλος καλύπτετε όλη την επιφάνειά του κέικ µε το υπόλοιπο. Το πασπαλίζετε µε τις νιφάδες του ινδοκάρυδου και το κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να το σερβίρετε. 

Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ