Η Νεκταρία Κοκκινάκη μοιράζεται μια απλή και νόστιμη συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, ιδανικά για όλη την οικογένεια. Η συνταγή απαιτεί φέτα, γιαούρτι, αυγά, ρίγανη, βούτυρο και φύλλα κρούστας.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή μιας γέμισης από τα υλικά, το τύλιγμα των τυροπιτακίων και το ψήσιμο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστά τυροπιτάκια που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.
Διαβάστε παρακάτω
Η Νεκταρία Κοκκινάκη έχει την πιο εύκολη συνταγή για τα πιο θεϊκά τραγανά τυροπιτάκια… Θα τα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια…
Υλικά – Θεϊκά τραγανά τυροπιτάκια
- 500 γρ. φέτα
- 200γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- Ρίγανη
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- 100 γρ. βούτυρο για επάλειψη
- 8 φύλλα κρούστας
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα και θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας πάνω στο μπάγκο και κόβουμε σε λωρίδες.
Ραντίζουμε το κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε στην άκρη ένα κουταλάκι από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφού τελειώσουμε με όλα τα τυροπιτάκια αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς 15 με 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.