Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα κρεμ και πίτσα, όλες ιδανικές για να συνοδεύσουν την παρακολούθηση του Α’ ημιτελικού.

Οι συνταγές είναι απλές, με αναλυτικά υλικά και διαδικασίες, προσκαλώντας τους λάτρεις της Eurovision να δημιουργήσουν γευστικές λιχουδιές για την ειδική αυτή βραδιά.

Διαβάστε παρακάτω

Η ώρα της Eurovision έφτασε και, απόψε, θα παρακολουθήσουμε τον Α’ ημιτελικό από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Ο Πέτρος Συρίγος μπαίνει στην κουζίνα και προτείνει τα πιο εύκολα junk food, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!

Σκεπαστή με κοτόπουλο για την Eurovision

Υλικά

  • 4-6 τορτίγιες
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 6 αυγά scramble
  • 3 κ.τ.σ βούτυρο
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες στα 3
  • 400 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 2 μέτριες ντομάτες

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξουν. Απλώνουμε τα scramble αυγά σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον με νερό και, όταν εξατμιστεί το νερό, τοαφήνουμε να ροδίσει, το βάζουμε και αυτό στην άκρη να περιμένει.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο.  Αλείφουμε τις τορτίγιες με ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι 30 πόντων βάζουμε μια από τις τορτίγιες κάτω. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Αραδιάζουμε 150 γρ. κοτόπουλο μαδημένο να καλύψει όλη την τορτίγια. Βάζουμε το μπέικον και τα αυγά.

Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Σκεπάζουμε με άλλη μια τορτίγια από πάνω και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Την κόβουμε στα 4 και την σερβίρουμε κατά μήκος την μια πάνω στην άλλη.

Πέννες αλα κρεμ για βραδιά Eurovision

Υλικά

  • 250 γρ. πέννες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
    300 γρ. κρέμα τυρί
  • 2σκ. σκόρδο
  • 15 τμχ λιαστή ντομάτα
  • 100γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Σε ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, αν θέλετε προσθέστε και λίγο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το σπανάκι, την λιαστή τομάτα που έχουμε κόψει σε μικρές λωρίδες και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει, αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγη λιαστή ντομάτα από πάνω τις πέννες μας, σχινόπρασο ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Πίτσα για βραδιά Eurovision

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 35 γρ. ηλιέλαιο
  • 35 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα πίτσας

  • 1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
  • 2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • 1 ½ κ.τ.γ αλάτι
  • 1 ½ κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 8 φέτες μπέικον
  • 10 τμχ μανιτάρια
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. τσενταρ τριμμένο
  • Φρέσκιες ντομάτες
  • 15 φέτες ζαμπόν

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.

Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα δύο ταψιά και απλώνουμε τις ζύμες.

Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.
Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.

Για το στήσιμο τις πίτσας: Έχουμε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτουμε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχουμε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες ντομάτας και τα μανιτάρια. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα….

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ