Το άρθρο παρουσιάζει ένα έξυπνο και γρήγορο κόλπο για να αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια χρησιμοποιώντας ένα χοντρό πλαστικό καλαμάκι και ένα γυάλινο μπουκάλι με στενό στόμιο.
Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την ακαριαία απομάκρυνση του κουκουτσιού χωρίς να καταστρέφεται ο καρπός, κάνοντάς την ιδανική για γλυκά και καλοκαιρινές βραδιές.
Επιπλέον, αναφέρει τα διατροφικά οφέλη των κερασιών, όπως η πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Διαβάστε παρακάτω
Το καλοκαίρι έφτασε και τα κατακόκκινα ζουμερά κεράσια μας κλείνουν το μάτι! Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα της εποχής που μάλιστα αγαπούν πολύ και τα παιδιά. Ωστόσο πολλοί γονείς φοβούνται να τους δώσουν καθώς έχουν μέσα κουκούτσια!
Μέχρι τώρα οι περισσότεροι προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τα κουκούτσια από τα κεράσια με μαχαίρι ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ο καρπός καταστρέφεται αρκετά.
Ένα έξυπνο hack για να αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια είναι με πλαστικό καλαμάκι!
Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπουκάλι με στενό στόμιο – σαν τα μπουκάλια των αναψυκτικών. Αφού ακουμπήσετε το κεράσι επάνω στο στόμιο, τότε στοχεύετε στη μέση του καρπού με ένα χοντρό πλαστικό καλαμάκι. Καθώς με το ένα σας χέρι κρατάτε το κεράσι πάνω στο στόμιο του μπουκαλιού, με το άλλο σας χέρι «τρυπάτε» το κεράσι. Το κουκούτσι του θα πέσει έτσι μέσα στο μπουκάλι!
Το παρακάτω βίντεο που έχει αναρτηθεί στο instagram από τον λογαριασμό @just_family_and_home θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο! Με λίγη εξάσκηση, θα αφαιρείτε στο εξής τα κουκούτσια από τα κεράσια μέσα σε δευτερόλεπτα.
Με αυτό το έξυπνο hack δεν θα διστάζετε πλέον να διακοσμείτε και τα χειροποίητα γλυκά σας με κεράσια! Επίσης θα μπορείτε να προσφέρετε κεράσια στους καλεσμένους σας κατά τη διάρκεια μιας χαλαρής καλοκαιρινής βραδιάς στο μπαλκόνι…
Εάν σας ενδιαφέρει να βρείτε περισσότερα hacks που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, τότε πατήστε εδώ
Και λίγα λόγια για τα κεράσια…
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες και βιταμίνη C
- Περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο και μικρές ποσότητες σιδήρου
- Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των αρθρώσεων
Τα κεράσια τρώγονται φρέσκα, αλλά χρησιμοποιούνται και σε γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ και χυμούς.