Η σαλάτα Γουόλντορφ είναι μια δροσερή και γευστική συνταγή που συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, πράσινο μήλο, σέλερι και καρύδια.
Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα, ενώ η σος αποτελείται από μουστάρδα, γιαούρτι, μαγιονέζα, μέλι, χυμό λεμονιού και αλάτι, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση.
Η σαλάτα σερβίρεται σε σαλατιέρα, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκευασία (75γρ.) φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη (Lollo Rosso) Garden Fresh
• 1 φλ. σταφύλια κομμένα στη μέση
• 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
• 1 φλ. σέλερι κομμένο σε φέτες
• 1 φλ. καρύδια
Για τη σος
• 1 κουταλιά μουστάρδα
• 3 κουταλιές γιαούρτι
• 3 κουταλιές μαγιονέζα
• 1 κουταλάκι μέλι
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνετε επάνω τα καρύδια. Τα καβουρδίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη σος. Προσθέτετε τα σταφύλια, το μήλο και το σέλερι. Ανακατεύετε.
Σε μία σαλατιέρα απλώνετε τα φύλλα από το Lollo Rosso, βάζετε από πάνω τη σαλάτα και τα καρύδια.
Συνοπτικά
- Η σαλάτα Γουόλντορφ συνδυάζει φρέσκα φύλλα λόλα κόκκινη, σταφύλια, μήλο, σέλερι και καβουρδισμένα καρύδια.
- Η σος περιλαμβάνει μουστάρδα, γιαούρτι, μαγιονέζα, μέλι, χυμό λεμονιού και αλάτι για ισορροπημένη γεύση.
- Τα καρύδια καβουρδίζονται για επιπλέον άρωμα και υφή.
- Η σαλάτα σερβίρεται σε σαλατιέρα προσφέροντας ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο.