Πάσχα 2025: Η μυστική συνταγή για αξεπέραστο κοκορέτσι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο του Πέτρου Συρίγου προετοιμάζει τους αναγνώστες για το Πάσχα 2025, εστιάζοντας στη συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι, που υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Παρουσιάζονται τα απαραίτητα υλικά, όπως συκωταριές και έντερα αρνιών, καθώς και η λεπτομερής διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει το καθάρισμα, το ψήσιμο και την προετοιμασία της σούβλας.

Με τις κατάλληλες οδηγίες, το κοκορέτσι γίνεται εύκολα και γευστικά αξεπέραστο.

Διαβάστε παρακάτω

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Ο Πέτρος Συρίγος έχει τις καλύτερες προτάσεις-συνταγές για το παραδοσιακό κοκορέτσι! To πασχαλινό τραπέζι, φέτος, είναι εγγύηση!

Κοκορέτσι

Υλικά

  • 2 συκωταριές αρνίσιες
  • 2 κιλά έντερα αρνίσια
  • 2 μπόλιες
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • ½ φλιτζ. χυμό λεμόνι
  • 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε τις συκωταριές, τις κόβετε σε κομμάτια και τις στραγγίζετε. Γυρίζετε τα έντερα από την ανάποδη, τα πλένετε πολύ καλά, τα τρίβετε με λεμόνι και τα στραγγίζετε. Πλένετε τις μπόλιες και τις βάζετε σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν. Βάζετε σε μια λεκάνη τις συκωταριές, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Παίρνετε μια μεγάλη σούβλα και αρχίζετε να περνάτε τα κομμάτια της συκωταριάς, βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό μέρος από τη συκωταριά και ένα κομμάτι μπόλια.

Μόλις τελειώσουν όλα τα κομμάτια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, τρυπάτε στη μύτη της σούβλας το έντερο και αρχίζετε να τυλίγετε με αυτό τη σούβλα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια της συκωταριάς με έντερο. Πασπαλίζετε με αλάτι και τοποθετείτε τη σούβλα στη φωτιά, αρκετά ψηλά από τη θράκα στην αρχή, για να μην αρπάξει. Ψήνετε το κοκορέτσι γυρίζοντας τη σούβλα αργά, για 3 ώρες περίπου, αλείφοντάς το συχνά με το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να ξεροψηθεί.

Διαβάστε επίσης

Μικρά σπανακοπιτάκια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μικρών σπανακοπιτών. Αρχικά, αναφέρονται τα υλικά για τη γέμιση, όπως το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, ο δυόσμος, η γραβιέρα και η...

Κοτόπουλο Τεριγιάκι στο φριτέζα αέρα

Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα. Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο...

Κολοκυθοκεφτέδες με το Air Fryer

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες που προετοιμάζονται εύκολα και υγιεινά με τη χρήση του Air Fryer. Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο και στράγγισμα των κολοκυθιών, ανάμειξη με...

Μοναδικά πουγκιά με αρνάκι και πατάτες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πουγκιά με αρνάκι και πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα γεμάτο γεύση. Χρησιμοποιούνται κομμάτια αρνιού και πατάτες που μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα...

Βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες...

Σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε

Η συνταγή παρουσιάζει μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε, περιγράφοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τη φτιάξετε. Ξεκινά με την προετοιμασία της ζύμης πίτας, αναμειγνύοντας αλεύρι, κακάο, ζάχαρη,...

Picanha στη σχάρα

Η picanha, το αγαπημένο κρέας των Βραζιλιάνων, είναι ζουμερή και τρυφερή όταν ψήνεται σωστά, δηλαδή ελαφρά ή μέτρια, καθώς το υπερβολικό ψήσιμο την κάνει σκληρή. Για την προετοιμασία της,...

Ποιο είναι το πρωινό της Kate Middleton;

Η Δούκισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάζοντας φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το πρωινό της περιλαμβάνει βρώμη με...

Μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα

Η συνταγή για μηλόπιτα με αμυγδαλένια κρέμα frangipane είναι ένας γευστικός συνδυασμός τρυφερών μήλων και πλούσιας γέμισης αμυγδάλου, που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Το εστιατόριο που αποτέλεσε έμπνευση για το «Nonna’s» στο Netflix

Η σειρά «Nonna’s» στο Netflix αντλεί έμπνευση από το πραγματικό εστιατόριο Enoteca Maria, το οποίο άνοιξε το 2007 στο Staten Island από τον Ιταλοαμερικανό Joe Scaravella, θέλοντας να τιμήσει...

Ζυμαρικά γκρατέν με τριπλή τυρένια απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ζυμαρικά γκρατέν, που προσφέρει τριπλή τυρένια απόλαυση με συνδυασμό τριών διαφορετικών τυριών: Edam, κεφαλοτύρι και αναρή. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο των ζυμαρικών, την...

Λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιβανέζικη κρέμα με τραγανό ψωμί crumble. Για την παρασκευή του crumble, αφαιρείται η κόρα από δύο φέτες ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται με καστανή...

Curtis Stone: Ένας από τους κορυφαίους σεφ διασημοτήτων της εποχής

Ο Curtis Stone είναι ένας κορυφαίος σεφ που έχει χτίσει μια διεθνή καριέρα συνδυάζοντας τη μαγειρική τέχνη με την τηλεόραση, τις επιχειρήσεις και τη συγγραφή. Γεννημένος στη Μελβούρνη, ξεκίνησε...

Απολαυστική μαρμελάδα από μάνγκο

Η μαρμελάδα από μάνγκο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που απαιτεί μόλις μισή ώρα προετοιμασίας και λίγα υλικά: ώριμα μάνγκο, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Μανιταρένιο ριζότο απόλαυσης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού μανιταρένιου ριζότο με πορτσίνι και πορτομπέλο. Αρχικά, τα αποξηραμένα μανιτάρια μουλιάζονται και στη συνέχεια σοτάρονται με τα φρέσκα πορτομπέλο. Το ρύζι Arborio...

Μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μαχαλεπί με ροζ παγωτό τριαντάφυλλο, ένα δροσερό και αρωματικό γλυκό. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη θέρμανση νερού με ζάχαρη και βανίλια, την προσθήκη διαλυμένου corn...

Εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά με τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εύκολη πίτσα χωρίς μαγιά, χρησιμοποιώντας υλικά όπως αλεύρι Φαρίνα και κεφίρ για τη ζύμη, και μια σος ντομάτας με περαστή ντομάτα και βασιλικό. Η...

«Μιλφέιγ» με φύλλα αμπελιού, κρέμα αναρής, μέλι και καρύδια

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης. Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από...

Καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμάρια με κοφτό ζυμαρικό, συνδυάζοντας θαλασσινά με ζυμαρικά σε ένα γευστικό πιάτο. Τα καλαμάρια σοτάρονται με πράσα, κρεμμύδι και σκόρδο, ενώ ενισχύονται γευστικά...

Αυτά τα fast food μην τα παραγγείλεις ποτέ

Οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στους καταναλωτές fast food, επισημαίνοντας ότι ορισμένα γεύματα μπορούν να επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ