Πάσχα 2025: Η μυστική συνταγή για αξεπέραστο κοκορέτσι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο του Πέτρου Συρίγου προετοιμάζει τους αναγνώστες για το Πάσχα 2025, εστιάζοντας στη συνταγή για παραδοσιακό κοκορέτσι, που υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Παρουσιάζονται τα απαραίτητα υλικά, όπως συκωταριές και έντερα αρνιών, καθώς και η λεπτομερής διαδικασία παρασκευής, που περιλαμβάνει το καθάρισμα, το ψήσιμο και την προετοιμασία της σούβλας.

Με τις κατάλληλες οδηγίες, το κοκορέτσι γίνεται εύκολα και γευστικά αξεπέραστο.

Διαβάστε παρακάτω

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Ο Πέτρος Συρίγος έχει τις καλύτερες προτάσεις-συνταγές για το παραδοσιακό κοκορέτσι! To πασχαλινό τραπέζι, φέτος, είναι εγγύηση!

Κοκορέτσι

Υλικά

  • 2 συκωταριές αρνίσιες
  • 2 κιλά έντερα αρνίσια
  • 2 μπόλιες
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • ½ φλιτζ. χυμό λεμόνι
  • 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε τις συκωταριές, τις κόβετε σε κομμάτια και τις στραγγίζετε. Γυρίζετε τα έντερα από την ανάποδη, τα πλένετε πολύ καλά, τα τρίβετε με λεμόνι και τα στραγγίζετε. Πλένετε τις μπόλιες και τις βάζετε σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν. Βάζετε σε μια λεκάνη τις συκωταριές, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Παίρνετε μια μεγάλη σούβλα και αρχίζετε να περνάτε τα κομμάτια της συκωταριάς, βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό μέρος από τη συκωταριά και ένα κομμάτι μπόλια.

Μόλις τελειώσουν όλα τα κομμάτια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, τρυπάτε στη μύτη της σούβλας το έντερο και αρχίζετε να τυλίγετε με αυτό τη σούβλα, ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια της συκωταριάς με έντερο. Πασπαλίζετε με αλάτι και τοποθετείτε τη σούβλα στη φωτιά, αρκετά ψηλά από τη θράκα στην αρχή, για να μην αρπάξει. Ψήνετε το κοκορέτσι γυρίζοντας τη σούβλα αργά, για 3 ώρες περίπου, αλείφοντάς το συχνά με το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να ξεροψηθεί.

Διαβάστε επίσης

Λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λεμονένια μπισκότα με σπόρους παπαρούνας. Περιγράφει τα υλικά που απαιτούνται, όπως φλούδα λεμονιού, ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, κροκάδια, αλεύρι, παπαρουνόσπορο, αλάτι, μπέικινγκ πάουντερ και αμύγδαλα,...

Αφράτη μους αναρής με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αφράτη μους αναρής συνοδευόμενη από παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Για τη μους, χρειάζονται υλικά όπως γιαούρτι, μέλι, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη και αναρή,...

Ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα

Η συνταγή για ψητή τσιπούρα με αρωματική πάπρικα αποτελεί μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για το τραπέζι σας. Αφού πλύνετε και αλατίσετε τις τσιπούρες, τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι...

Ριζότο με πράσινη πινελιά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ριζότο με πράσινα λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και κρεμώδη γεύση. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ρύζι αρμπόριο, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, φινόκιο, λευκό κρασί, ζωμό...

Γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκό μπράουνι με κρέμα φουντουκιού, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Τα βασικά συστατικά για το μπράουνι είναι αυγά, καστανή ζάχαρη,...

Μπολονέζ λαζάνια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπολονέζ λαζάνια, ξεκινώντας από τα υλικά που απαιτούνται για τη σάλτσα μπολονέζ και τη μπεσαμέλ, καθώς και την προετοιμασία τους. Η συνταγή περιλαμβάνει την...

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού με μέλι και φρέσκα φρούτα, που συνδυάζει κρέμα γιαουρτιού και ζελέ φρούτων. Η κρέμα παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, ζάχαρη,...

Kantinaki: Ο μικρός αδελφός του «Kantina» στην Πινδάρου

Το Kantinaki, ο νέος χώρος στην Πινδάρου, αποτελεί τον μικρό αδελφό του γνωστού «Kantina» και προσφέρει υγιεινές επιλογές για πρωινό. Με την άφιξή του, εμπλουτίζει την τοπική γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας...

Η Blue Island μαζί με τη CYMEPA διοργάνωσαν εθελοντική καθαριότητα στην παραλία του Λιμανιού Ζυγίου

Η Blue Island, σε συνεργασία με τη CYMEPA, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο λιμανάκι Ζυγίου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας. Η...

Σάντουιτς με χτυπητά αβγά

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σάντουιτς με χτυπητά αβγά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται αβγά, γάλα, ελαιόλαδο και κουλούρια με σησάμι, ενώ προστίθεται ζαμπόν ή κυπριακή...

Κρεμώδες Ρυζόγαλο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κρεμώδες ρυζόγαλο, ξεκινώντας με τα υλικά που χρειάζονται, όπως ρύζι γλασέ, γάλα, ζάχαρη, νισεστέ, βανίλια και κανέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο παρουσιάζει τα κύρια είδη πιπεριού και τις εφαρμογές τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας την πολυμορφία και τη γευστική αξία του μπαχαρικού αυτού. Το μαύρο πιπέρι, το πιο κοινό,...

Αλμυρό τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός αλμυρού τσίζκεϊκ με κολοκύθα και μανιτάρια, που συνδυάζει γεύσεις από τυριά, λαχανικά και μπαχαρικά. Η συνταγή ξεκινά με την προετοιμασία μιας τραγανής...

Πικάντικο ινδικό vegan τσίλι µε λαχανικά και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πικάντικο ινδικό vegan τσίλι με λαχανικά και καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας κονσέρβες μανιταριών, καλαμποκιού και αρακά με καρότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα κρεμμυδιού, σκόρδου και τσίλι,...

Γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μια γευστική ελληνική σαλάτα με καννέλλινι φασόλια, που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές και κρεμμύδι με μαύρες ελιές, φέτα και προαιρετικά...

Σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια

Η σαλάτα κινόα με λαχανικά Μεξικού και κόκκινα φασόλια αποτελεί μια θρεπτική και γευστική πρόταση, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας. Η βάση της περιλαμβάνει κινόα, η οποία...

Σαλάτα Buddha Bowl µε µανιτάρια και καλαµπόκι

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μια σαλάτα Buddha Bowl με μανιτάρια και καλαμπόκι, η οποία είναι γεμάτη χρώμα και γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει καστανό ρύζι, καλαμπόκι, μανιτάρια, μεξικάνικο μείγμα...

Φαλάφελ φούρνου με υγιεινό ντιπ ταχίνι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαλάφελ φούρνου, συνοδευμένα με ένα υγιεινό ντιπ ταχίνι με σουμάκ. Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των φαλάφελ,...

Λαζάνια για Χορτοφάγους

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για λαζάνια χορτοφαγικά, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Η συνταγή περιλαμβάνει γέμιση με λαχανικά όπως μανιτάρια και μείγμα Mexico Mix, αρωματισμένη...

Σουφλέ / Πουτίγκα από καλαμπόκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σουφλέ καλαμποκιού, ένα νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν γλυκό καλαμπόκι, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ