Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι, συνδυασμένα με φασόλια και μικρά μακαρόνια. Η προετοιμασία απαιτεί προσεκτική διαχείριση των φασολιών, τα οποία πρέπει να μουλιάσουν από την προηγούμενη μέρα.

Κατά την εκτέλεση, τα λαχανικά σοτάρονται σε ελαιόλαδο και αναμειγνύονται με πάστα και ψιλοκομμένες ντομάτες, ενώ η σούπα ολοκληρώνεται με θυμάρι, μαύρο πιπέρι, αλάτι και φυσική σκόνη λαχανικών. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί με τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
¼ φλ. (60γρ.) ελαιόλαδο
2/3 φλ. (100γρ.) ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. (130γρ.) καρότο κομμένο σε φετάκια
1 φλ. (170γρ.) πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 φλ. (135γρ.) σέλινο κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες  (4γρ.) σκόρδο ψιλοκομμένες   
1 φλ. (150γρ.) κολοκυθάκι κομμένο σε φετάκια
1 κουταλάκι (20γρ.) πάστα ντομάτας ΜΙΤΣΙΔΗ
1 συσκευασία (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες ΜΙΤΣΙΔΗ
1/2 φλ. (100γρ.) φασόλια μέτρια ΜΙΤΣΙΔΗ
1 φλ. μικρά μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ,
(κοχύλια ή Άβα Μαρία ΙΙ π.χ)
2 φλ. (55γρ.) φύλλα από σπανάκι
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι (8γρ.) φυσική σκόνη λαχανικών ΜΙΤΣΙΔΗ
½  κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 ½ (10γρ.)  κουταλάκι αλάτι
½ λεμόνι, ο χυμός, 10ml περίπου
6 φλ. (1500ml) νερό
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα, βάζετε τα φασόλια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.  Tα σουρώνετε.
Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύετε στον πάτο της κατσαρόλας για να  αναδειχθούν τα αρώματά της. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και την κονσέρβα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε το νερό, καλύτερα ζεστό για να επιταχύνετε το βρασμό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά το φαγητό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό, τα βρασμένα φασόλια, το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και βράζετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα μακαρόνια της επιλογής σας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα φύλλα από το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για ακόμα 15-20 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Το μινεστρόνε περιέχει ζυμαρικά, όσπρια και μια ποικιλία λαχανικών όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι.
  • Τα φασόλια πρέπει να μουλιάσουν από την προηγούμενη μέρα και να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα λαχανικά σοτάρονται σε ελαιόλαδο και αναμειγνύονται με πάστα ντομάτας, ψιλοκομμένες ντομάτες, αρωματικά και μπαχαρικά.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με μακαρόνια και μπορεί να σερβιριστεί με τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Η σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό είναι μια γευστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρωματικά υλικά όπως ντοματίνια, ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Η διαδικασία ξεκινά...

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

Σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή για σαλάτα με ποσέ σολομό, παντζάρια και καραμελωμένα ντοματίνια είναι μια γευστική πρόταση που συνδυάζει φρέσκα υλικά και αρώματα. Για την προετοιμασία, ο σολομός μαγειρεύεται απαλά σε λευκό...

Βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ

Η βελουτέ σούπα με καρότο, πατάτα, σελινόριζα και τζίντζερ είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή για ζεστά γεύματα. Η συνταγή περιλαμβάνει καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι ή πράσο, σκόρδο, τζίντζερ...

Καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για καραμελένιες μπάρες με σοκολατένια επικάλυψη, αναφέροντας τα υλικά που χρειάζονται για τη βάση, την καραμέλα και την επικάλυψη, καθώς και την αναλυτική διαδικασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ