Μηλόπιτα στρούντελ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος με καρυδόψιχα και αλεσμένο ψωμί, το οποίο πασπαλίζεται στη σφολιάτα.

Τα μήλα τοποθετούνται στο κέντρο της σφολιάτας και καλύπτονται με λωρίδες ζύμης. Τέλος, η πίτα αλείφεται με αυγό και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, προσφέροντας ένα γλυκό και αρωματικό επιδόρπιο.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

3 μήλα κίτρινα (500 γρ)

2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές σταφίδες

Χυμό από μισό λεμόνι

2 κουταλιές κορν φλάουαρ

2 κουταλιές ζάχαρη καστανή

¼ φλυτζ. αλεσμένο ψωμί

¼ φλυτζ. Καρυδόψιχα

½ κουταλάκι κανέλα

Για την επάλειψη:

1 αυγό

1-2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

¼ κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίζουμε και σημαδεύουμε ελαφρά τη σφολιάτα σε 3 μέρη καθέτως (δεν τη κόβουμε).

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε την καρυδόψιχα με το αλεσμένο ψωμί και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το κεντρικό τρίτο της σφολιάτας με αυτό το μείγμα. Ανακατευουμε τα μήλα με το κορν φλάουαρ και τα απλώνουμε στο κεντρικό τρίτο πάνω από το μείγμα της καρυδόψιχας.

Με ένα κόπτη πίτσας, κόβουμε στο αριστερό και δεξί τρίτο της σφολιάτας οριζόντιες γραμμές πάχους 3 εκατοστών περίπου. Φέρνουμε τις λωρίδες σφολιάτας πάνω από τα μήλα εναλλάξ ώστε να τα καλύψουμε.

Αλείβουμε την πίτα με αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα.

Ψήνουμε στους 180 C αέρα, για 45 λεπτά

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα.
  • Το μείγμα των μήλων με καρυδόψιχα και αλεσμένο ψωμί απλώνεται στο κέντρο της σφολιάτας.
  • Οι λωρίδες ζύμης καλύπτουν τα μήλα και η πίτα αλείφεται με αυγό πριν το ψήσιμο.
  • Ψήνεται στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, προσφέροντας ένα γλυκό και αρωματικό επιδόρπιο.
Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

Σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Η σούπα ντομάτας με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό είναι μια γευστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει αρωματικά υλικά όπως ντοματίνια, ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Η διαδικασία ξεκινά...

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες βραστές, ντοματίνια και τυρί φέτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο μοσχαρίσιο συνοδευόμενο από βραστές πατάτες, σαλάτα με ντοματίνια και τυρί φέτα. Οι πατάτες βράζονται και αρωματίζονται με ελαιόλαδο και μαϊντανό, ενώ η...

Παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο

Η παραδοσιακή σούπα λαχανικών με καρότο, πράσο και μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για το τραπέζι. Με βασικά υλικά όπως καρότα, πράσο, κολοκύθι, πατάτες και μπρόκολο, αυτή...

Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα

Η κρεμώδης σούπα μπρόκολου με παρμεζάνα είναι μια νόστιμη και βελούδινη επιλογή για τις κρύες μέρες, συνδυάζοντας μπρόκολο, πατάτα, κρεμμύδι και σκόρδο σοταρισμένα σε ελαιόλαδο. Μετά το βράσιμο των λαχανικών...

Κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας

Η κρεμώδης σούπα ρόκας και πατάτας είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που συνδυάζει τις ήπιες γεύσεις της πατάτας και του πράσου με την πιπεράτη γεύση της ρόκας. Η...

Noodles με κεφτεδάκια και δροσερά λαχανικά (Βιετναμέζικο μπολ)

Το βιετναμέζικο μπολ με noodles και κεφτεδάκια συνδυάζει γεύσεις από αρωματικά μυρωδικά και δροσερά λαχανικά. Η συνταγή περιλαμβάνει τη δημιουργία νόστιμων κεφτεδακίων από χοιρινό ή κοτόπουλο, αρωματισμένων με σκόρδο,...

Νόστιμα Γιουβαρλάκια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής νόστιμων γιουβαρλακίων, μια παραδοσιακή σούπα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται μοσχαρίσιος κιμάς, ρύζι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μαϊντανός, άνηθος, πιπέρι, αλάτι και αυγό. Το μείγμα...

“Πότε είναι κατάλληλο να χρησιμοποιήσω σησαμέλαιο;”

Το σησαμέλαιο είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ασιατικές κουζίνες και έχει πιο εξειδικευμένη χρήση από τα κοινά λάδια όπως το ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για να προστίθεται...

Μαγευτικός πορτοκαλένιος χαλβάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται πορτοκάλια, σιμιγδάλι, ηλιέλαιο, αυγά, ζάχαρη, baking powder και βανίλια, ενώ το σιρόπι...

Τρούφα: Ο «μαύρος θησαυρός» της μαγειρικής τέχνης

Η τρούφα, γνωστή ως ο «μαύρος χρυσός» της κουζίνας, είναι ένα σπάνιο υπόγειο μανιτάρι που ευδοκιμεί στις ρίζες ορισμένων δέντρων και αποτελεί πολύτιμη πρώτη ύλη στη γαστρονομία λόγω της...

Σαλάτα με γεύση φαλάφελ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με γεύση φαλάφελ, χρησιμοποιώντας πικάντικα ρεβίθια ως βασικό συστατικό. Τα ρεβίθια προετοιμάζονται με μαρινάδα από μπαχαρικά και ψήνονται στον φούρνο. Η σαλάτα περιλαμβάνει...

Cheesecake με γευστική σάλτσα κόκκινων φρούτων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας βάσης από μπισκότα digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα του cheesecake περιλαμβάνει τυρί...

Saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για saccottini με σολομό και κρέμα από γιαούρτι, προσφέροντας έναν γευστικό συνδυασμό θαλασσινών και ζυμαρικών. Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα σολομού, τα οποία σοτάρονται με...

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, εξηγώντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και κτυπάτε το βούτυρο με καστανή...

Κατακόκκινο Mac n Cheese

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για "Κατακόκκινο Mac n Cheese", που συνδυάζει μακαρόνια elbow με πλούσια κόκκινη μπεσαμέλ και ψημένα ντοματίνια, δημιουργώντας μια γευστική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Η συνταγή...

Καταλανική Κρέμα

Η καταλανική κρέμα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που απαιτεί 60 λεπτά προετοιμασίας και είναι μέτριας δυσκολίας. Για την παρασκευή της, χρειάζονται κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, βανίλια, φλούδα...

Σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι και κολοκύθα, αναφέροντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως πλιγούρι, κολοκύθα, ρόδια, σταφίδες και αμύγδαλα, ενώ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ