Νόστιμες Quesadillas

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Quesadillas είναι ένα εύκολο και νόστιμο μεξικάνικο πιάτο, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ.

Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, οι οποίες ψήνονται μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που δεν θα απογοητεύσει.

Διαβάστε παρακάτω

Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα! Οι Quesadillas, αυτό το υπέροχο street food από το Μεξικό, έχουν γίνει δημοφιλείς σχεδόν παντού. Πρόκειται για τορτίγιες (σαν πίτες) που μπαίνουν η μία πάνω στην άλλη, γεμισμένες με τυρί και άλλα υλικά. Στη δική μας εκδοχή, τις γεμίζουμε με ένα μείγμα γλυκών πιπεριών, κοτόπουλο και τυρί, και τις σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο. Αυτή η συνταγή για κεσαντίγιας με κοτόπουλο είναι και νόστιμη και πανεύκολη! Απόλαυσέ τις είτε για βραδινό είτε για γρήγορο σνακ, δεν θα το μετανιώσεις!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το μείγμα πιπεριάς

10 γρ. βούτυρο

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 75 γρ.)

2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 γλυκές πιπεριές (σε διάφορα χρώματα, περίπου 400 γρ.)

4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (περίπου 400 γρ.)

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοτόπουλο

10 γρ. βούτυρο

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις κεσαντίγιας

6 τορτίγιες ολικής άλεσης (περίπου 370 γρ)

140 γρ. Arla τριμμένη μοτσαρέλα
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 300 γρ.)

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές μισοφέγγαρα φέτες (περίπου 75 γρ.)

2 κ.σ. χυμό λάιμ

200 γρ. καυτερή σάλτσα (πικάντικη ντοματοσαλάτα)

25 γρ. φρέσκο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μείγμα πιπεριάς
Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς να πάρει χρώμα.

Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.

Πρόσθεσε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε για ακόμα 4 λεπτά.

Μεταφέρεις το μείγμα σε μπολ και καθαρίζεις το τηγάνι.

Κοτόπουλο
Λιώνεις το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Κεσαντίγιας με στρώσεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 225°C.

Βάζεις 3 τορτίγιες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα ταψί με λαδόκολλα ως εξής:

Τοποθετείς μία τορτίγια, απλώνεις το ¼ από το μείγμα πιπεριάς, το ¼ από το κοτόπουλο και λίγο τυρί.

Συνεχίζεις με άλλη μία τορτίγια, τα ίδια υλικά, και τελειώνεις με την τρίτη τορτίγια και λίγο τυρί από πάνω.

Κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες 3 τορτίγιες σε δεύτερο ταψί.

Ψήνεις για περίπου 5 λεπτά στους 225°C, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Σερβίρισμα
Στο μεταξύ, απλώνεις το αγγουράκι σε πιατέλα.

Ανακατεύεις το κόκκινο κρεμμύδι με το χυμό λάιμ και το ρίχνεις πάνω από το αγγούρι.

Κόβεις τις κεσαντίγιας σε τριγωνικά κομμάτια και τις σερβίρεις με το αγγουράκι, τη σάλσα και λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο.

Συνοπτικά

  • Οι Quesadillas είναι ένα απλό και νόστιμο μεξικάνικο street food, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, που ψήνονται μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
  • Είναι εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να απολαύσουν όλοι, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ