Νόστιμες Quesadillas

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Quesadillas είναι ένα εύκολο και νόστιμο μεξικάνικο πιάτο, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ.

Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, οι οποίες ψήνονται μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που δεν θα απογοητεύσει.

Διαβάστε παρακάτω

Καμιά φορά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα! Οι Quesadillas, αυτό το υπέροχο street food από το Μεξικό, έχουν γίνει δημοφιλείς σχεδόν παντού. Πρόκειται για τορτίγιες (σαν πίτες) που μπαίνουν η μία πάνω στην άλλη, γεμισμένες με τυρί και άλλα υλικά. Στη δική μας εκδοχή, τις γεμίζουμε με ένα μείγμα γλυκών πιπεριών, κοτόπουλο και τυρί, και τις σερβίρουμε με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο. Αυτή η συνταγή για κεσαντίγιας με κοτόπουλο είναι και νόστιμη και πανεύκολη! Απόλαυσέ τις είτε για βραδινό είτε για γρήγορο σνακ, δεν θα το μετανιώσεις!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το μείγμα πιπεριάς

10 γρ. βούτυρο

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 75 γρ.)

2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 γλυκές πιπεριές (σε διάφορα χρώματα, περίπου 400 γρ.)

4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (περίπου 400 γρ.)

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοτόπουλο

10 γρ. βούτυρο

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις κεσαντίγιας

6 τορτίγιες ολικής άλεσης (περίπου 370 γρ)

140 γρ. Arla τριμμένη μοτσαρέλα
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 300 γρ.)

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές μισοφέγγαρα φέτες (περίπου 75 γρ.)

2 κ.σ. χυμό λάιμ

200 γρ. καυτερή σάλτσα (πικάντικη ντοματοσαλάτα)

25 γρ. φρέσκο κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μείγμα πιπεριάς
Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς να πάρει χρώμα.

Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.

Πρόσθεσε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε για ακόμα 4 λεπτά.

Μεταφέρεις το μείγμα σε μπολ και καθαρίζεις το τηγάνι.

Κοτόπουλο
Λιώνεις το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Κεσαντίγιας με στρώσεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 225°C.

Βάζεις 3 τορτίγιες τη μία πάνω στην άλλη σε ένα ταψί με λαδόκολλα ως εξής:

Τοποθετείς μία τορτίγια, απλώνεις το ¼ από το μείγμα πιπεριάς, το ¼ από το κοτόπουλο και λίγο τυρί.

Συνεχίζεις με άλλη μία τορτίγια, τα ίδια υλικά, και τελειώνεις με την τρίτη τορτίγια και λίγο τυρί από πάνω.

Κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες 3 τορτίγιες σε δεύτερο ταψί.

Ψήνεις για περίπου 5 λεπτά στους 225°C, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Σερβίρισμα
Στο μεταξύ, απλώνεις το αγγουράκι σε πιατέλα.

Ανακατεύεις το κόκκινο κρεμμύδι με το χυμό λάιμ και το ρίχνεις πάνω από το αγγούρι.

Κόβεις τις κεσαντίγιας σε τριγωνικά κομμάτια και τις σερβίρεις με το αγγουράκι, τη σάλσα και λίγα φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο.

Συνοπτικά

  • Οι Quesadillas είναι ένα απλό και νόστιμο μεξικάνικο street food, ιδανικό για βραδινό ή γρήγορο σνακ.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει τορτίγιες γεμισμένες με τυρί, κοτόπουλο και μείγμα γλυκών πιπεριών, που ψήνονται μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα, φρέσκο αγγουράκι και κόλιανδρο, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
  • Είναι εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να απολαύσουν όλοι, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.
Διαβάστε επίσης

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

Σάντουιτς Πίτσας

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς πίτσας, χρησιμοποιώντας στρογγυλή ζύμη πίτσας, σάλτσα, γαλοπούλα ή αλλαντικά, και τριμμένο τυρί Arla. Η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης, την τοποθέτηση...

Φουρνιστά ζυμαρικά απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής σας) 500 γρ. ντοματίνια 500 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι σκόνη σκόρδου 200 γρ. τυρί κρέμα Arla® χωρίς λακτόζη ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα μανιτάρια...

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

Γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού, αναλύοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Το κέικ περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από κακάο, πραλίνα φουντουκιού...

Σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη

Η συνταγή για σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, κυβάκια λαδοτύρι Μυτιλήνης, και μαύρες ελιές. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως,...

Γλυκό κέικ καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ καρύδας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα υλικά και την εκτέλεση βήμα προς βήμα. Αρχικά, παρασκευάζεται ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού,...

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ