Ζουμερό κέικ σοκολάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα παρασκευής. Για το κέικ χρειάζεστε βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμειξη των υγρών και στερεών συστατικών σε ξεχωριστά μπολ, και μετά το συνδυασμό τους στο ταψί. Η σος, που παρασκευάζεται με κακάο, καστανή ζάχαρη και πραλίνα, περιχύνεται πάνω από το μείγμα χωρίς ανάμειξη.

Το ψήσιμο διαρκεί 30 λεπτά στους 160°C, και το κέικ σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή σαντιγί, προσφέροντας μια θεϊκή γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
160 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
55 γρ. κακάο
¼ κουταλάκι αλάτι
115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι βανίλια
2 αυγά
½ φλ. γάλα
#Για τη σος#
28 γρ. κακάο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 ½ φλ. νερό κοχλαστό
60 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.  Διαλέξτε ένα μέτριο στρογγυλό ή τετράγωνο γυάλινο ή κεραμικό ταψί. Αλείψτε τη βάση και τα τοιχώματα με το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα μπολ κτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατέψτε.

Βάζετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ στο ταψί.

Φτιάχνετε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο μπολ. Περιχύνετε τη σος πάνω από το μείγμα που βάλατε στο ταψί. ΜΗΝ ανακατέψετε να αναμειχθούν. Το ξέρω,, θα σας φανεί περίεργο αλλά έτσι πρέπει να είναι. Όταν το κέικ θα ψηθεί η σος θα πέσει στον πάτο του πυρέξ και το μείγμα του κέικ θα ψηθεί προς τα πάνω.

Μεταφέρετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλιας ή σαντιγί.  Είναι θεϊκό!

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά.
  • Τα υγρά και στερεά συστατικά αναμειγνύονται σε ξεχωριστά μπολ πριν συνδυαστούν στο ταψί.
  • Η σος φτιάχνεται με κακάο, καστανή ζάχαρη και πραλίνα και περιχύνεται πάνω από το μείγμα χωρίς ανάμειξη.
  • Το κέικ ψήνεται στους 160°C για 30 λεπτά και σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή σαντιγί.
Διαβάστε επίσης

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

L.C. Γη της Ελιάς: Ένα καινοτόμο, Υψηλής Ποιότητας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο λανσαρίστηκε στην αγορά

Η Laiko Cosmos Trading Ltd λάνσαρε το νέο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "L.C. Γη της Ελιάς" στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων της. Παραγόμενο από εκλεκτούς κυπριακούς ελαιώνες,...

Γαριδοεντσιλάδας για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και...

Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος...

Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη,...

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ