Το άρθρο εστιάζει στην ανοιξιάτικη αποτοξίνωση μέσω της διατροφής, προτείνοντας το παντζάρι και τη γκουάβα ως δύο εξαιρετικές τροφές για την υγεία και την επιδερμίδα.
Το παντζάρι, πλούσιο σε βιταμίνη C και βηταλαΐνες, προσφέρει ενυδάτωση, καταπολεμά τις τοξίνες και βελτιώνει την υφή του δέρματος, ενώ η γκουάβα, με χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ενισχύει την επιδερμίδα και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Και οι δύο τροφές ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.
Διαβάστε παρακάτω
Δεν είναι μυστικό ότι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί για καλή υγεία και μακροζωία. Και εκτός από τα διάφορα οφέλη που προσφέρουν οι υπερτροφές, αυτού του είδους η διατροφή βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων σας ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών καταπολεμώντας τις ενεργά.
Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και να μειώσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα. Αποτελούμενο κατά 87% από νερό, το παντζάρι, για παράδειγμα, είναι ένα ιδιαίτερα ενυδατικό συστατικό για το δέρμα. Πλούσιο σε βιταμίνη C, το παντζάρι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αντιοξειδωτικό, απαραίτητο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και για την προστασία του δέρματος από τις οξειδωτικές βλάβες.
Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C συμβάλλει στη μείωση των κηλίδων, των ουλών ακμής, των ρυτίδων και των ανωμαλιών της μελάγχρωσης και αποβάλλει τις τοξίνες, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό, υγιές και λαμπερό. Το παντζάρι είναι επίσης αξιοσημείωτο για την περιεκτικότητά του σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται βηταλαΐνες. Αυτές είναι υπεύθυνες για το βαθύ κόκκινο χρώμα του παντζαριού. Προικισμένα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι βηταλαΐνες καταπραΰνουν ορατά τη φλεγμονή και τον κνησμό που μπορεί να εμφανιστούν γύρω από περιοχές που είναι επιρρεπείς σε σπυράκια, για παράδειγμα. Σημειώστε ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για την καταπολέμηση της ξηρότητας και την ενίσχυση της κατάστασης του φραγμού του δέρματός σας. Μια ιαπωνική μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση του φρούτου απέτρεψε τη βλάβη του δερματικού φραγμού μακροπρόθεσμα.
Το εξωτικό φρούτο που αναδεικνύει τη λάμψη της επιδερμίδας και συμβάλλει στην απώλεια βάρους
Πιο σπάνιο αλλά όχι λιγότερο ευεργετικό για την υγεία του δέρματος, η γκουάβα κατατάσσεται επίσης ως το νούμερο 1 πιο ενυδατικό φρούτο για τον δερματικό φραγμό. Ενδημικό φρούτο της τροπικής Αμερικής, η γκουάβα υπάρχει εδώ και πάνω από 2000 χρόνια, και ανακαλύφθηκε από τους Αζτέκους, οι οποίοι της έδωσαν το παρατσούκλι «δαμάσκηνα άμμου» αναφερόμενοι στους σπόρους που περιέχουν.
Ένα εξαιρετικό σνακ για την απώλεια μερικών κιλών, οι γκουάβες διακρίνονται για τις χορταστικές τους ιδιότητες και τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες. Υπάρχουν μόλις 68 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Επιπλέον, οι γκουάβες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη C, προστατεύοντας το δέρμα από τις οξειδωτικές βλάβες και βελτιώνοντας τη λάμψη του, για πιο λείο και νεανικό δέρμα.
Ευεργετική για την υγεία της καρδιάς, αυτή η υπερτροφή συνιστάται επίσης για την απώλεια βάρους, καθώς σας δίνει ενέργεια, ενώ παράλληλα σας εξασφαλίζει ότι αισθάνεστε χορτάτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η γκουάβα εκτιμάται επίσης ιδιαίτερα για τις ιδιότητες κατά της δυσκοιλιότητας, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει.