Πασχαλινό τραπέζι: Η ακαταμάχητη και πιο απλή συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο προτείνει μια απλή και νόστιμη συνταγή για κουλουράκια σμυρναίικα, ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο Πέτρος Συρίγος παρουσιάζει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, τονίζοντας ότι η συνταγή είναι εύκολη και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους.

Με βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αβγά και αλεύρι, τα κουλουράκια ψήνονται στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά, προσφέροντας μια γευστική προσθήκη στην πασχαλινή γιορτή.

Διαβάστε παρακάτω

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Ο Πέτρος Συρίγος έχει τις καλύτερες προτάσεις-συνταγές για κουλουράκια! To πασχαλινό τραπέζι, φέτος, είναι εγγύηση!

Κουλουράκια σμυρναίικα για το πασχαλινό τραπέζι

Υλικά

  • 650 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
  • ½ κιλό ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά (2 ολόκληρα και 2 μόνο τους κρόκους)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1.800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτηράκι κονιάκ

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο για 5 λεπτά με το μίξερ. Βάζετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας να χτυπάτε με το μίξερ για 5 λεπτά ακόμα. Βάζετε λίγο αλεύρι και 1 αβγό χτυπώντας συνέχεια. Ξαναβάζετε λίγο αλεύρι και 1 αβγό, προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και πάλι αλεύρι με τα 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.

Συνεχίζετε να ζυμώνετε έως ότου βάλετε όλα τα υλικά το υπόλοιπο γάλα, το κονιάκ, τα αβγά και το αλεύρι. Εάν είναι πολύ μαλακή, βάζετε ακόμα λίγο αλεύρι 100-150 γραμμ. Τα πλάθετε, τα αλείφετε με αβγό και τα φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης

Σολομός με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με γλυκοπατάτες και χαρουπόμελο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Ο σολομός μαρινάρεται με ένα μείγμα από σκόρδο, φρέσκο τζίντζερ και...

Boston cream pie ή κέικ κοκ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το Boston cream pie, γνωστό και ως κέικ κοκ. Αρχικά, παρατίθενται τα υλικά για το κέικ, την κρέμα και την επικάλυψη σοκολάτας. Στη συνέχεια,...

“Φασολάδα με τρία χρώματα”

Η "Φασολάδα με τρία χρώματα" αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής φασολάδας, προσθέτοντας χρώμα και ποικιλία με τη χρήση τριών ειδών φασολιών: άσπρα, κόκκινα και μαύρα. Η συνταγή περιλαμβάνει...

5 χρόνια «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Οι εκδηλώσεις, οι διακρίσεις, οι σεφ που ξεχώρισαν

Το άρθρο ανασκοπεί την ιστορία των Χρυσών Σκούφων Κύπρου, λίγο πριν την πέμπτη τελετή απονομής. Εστιάζει στις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των προηγούμενων διοργανώσεων, αναδεικνύοντας τις διακρίσεις και τους σεφ που...

Weekend Vibes: 5+1 ιδέες για το brunch σου

Το άρθρο παρουσιάζει έξι προτάσεις για ένα απολαυστικό brunch κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών Σαββατοκύριακων. Περιλαμβάνει ιδέες όπως αφράτα pancakes, ζεστά bagels, acai bowls και ιδιαίτερα κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική...

Ο υπέρτατος οδηγός για τα dressings

Τα dressings αποτελούν το κεντρικό στοιχείο των σαλάτων, προσφέροντας γεύση, υφή και άρωμα. Από το κλασικό vinaigrette μέχρι το κρεμώδες Caesar, τα dressings μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό πιάτο...

Γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

Η συνταγή για γευστική μηλόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας περιλαμβάνει επτά φύλλα κρούστας, καρύδια, σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Η γέμιση προετοιμάζεται με κόκκινα μήλα κομμένα σε κυβάκια, ενώ το...

Κότσι µε δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνίσιο με αρωματικό δεντρολίβανο και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κότσι αρνίσιο, κόκκινο κρασί, λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, και...

Φιλέτο Black Angus με κρούστα από μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο Black Angus με κρούστα μαϊντανού, περιγράφοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Το βοδινό φιλέτο αλατοπιπερώνεται, σοτάρεται και ψήνεται αφού καλυφθεί...

Μήλο Κραμπλ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή ενός νόστιμου μήλου κραμπλ. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, τρίβονται και σιγοβράζονται με ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού σουρώσουν, περιχύνονται με...

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ