Ένα ταξίδι γεύσεων και πολυτελείας στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, γνωστό για την προσέγγιση του στη «zero-waste» κουζίνα. Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κρασιά και τη δυνατότητα να δειπνήσουν υπό το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και ρομαντισμού.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ατελείωτες δυνατότητες για εξερεύνηση, μην παραλείψετε να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια, τέχνη και βιωσιμότητα. Το Λονδίνο, με τα πανέμορφα μνημεία του, τα εξαιρετικά μουσεία και τις μαγευτικές γειτονιές, είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε εξαιρετικά δείπνα και γευστικές περιπέτειες. Και τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα δείπνο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης;

Στο Greenwich, μια περιοχή γεμάτη πολιτιστική κληρονομιά, μπορείτε να ζήσετε μια γαστρονομική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Το μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Old Royal Naval College, γνωστό για την ιστορική του σημασία και την εκπληκτική του αρχιτεκτονική, μετατρέπεται για μερικές νύχτες του χειμώνα σε έναν υπερπολυτελή χώρο γαστρονομικής απόλαυσης.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Η πρώτη από τις μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, με τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, ιδιοκτήτη του μηδενικών αποβλήτων εστιατορίου Silo, να επιμελείται το τριών πιάτων μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα αποκαλύψει την τέχνη του zero-waste μαγειρικής με γεύσεις που ξεχωρίζουν και πιάτα φτιαγμένα από υλικά που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, χωρίς να αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο.

Η γαστρονομική εμπειρία ξεκινά με εκλεκτούς μεζέδες και βιώσιμα αγγλικά κρασιά, και στη συνέχεια ακολουθεί το μενού με τρία πιάτα, με την επιλογή να συνοδευτεί από μοναδικά κρασιά ή αλκοολούχα φυτικά ποτά. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η δυνατότητα να απολαύσετε το δείπνο σας κάτω από το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, Helios, το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορίας και μαγείας στο χώρο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση από τον σεφ, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της δημιουργίας βιώσιμων πιάτων και την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της γαστρονομίας.

Για τους ρομαντικούς του Λονδίνου, η Valentine’s Dinner στις 14 Φεβρουαρίου υπόσχεται να είναι μια εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό και μαγεία. Στο Painted Hall του Greenwich, με το ζεστό φως και τη ζωντανή μουσική, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού, συνοδευόμενο από σαμπάνια, ενώ οι ζευγάρια θα μπορέσουν να ζήσουν την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με serenades και ροζ τριαντάφυλλα ως αναμνηστικό της βραδιάς.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Οι τιμές για τη βιώσιμη γαστρονομική εμπειρία ξεκινούν από £150 ανά άτομο, ενώ το Valentine’s Dinner είναι διαθέσιμο για £125.

Ποιος είναι ο σεφ Douglas McMaster

Ο Douglas McMaster ξεκίνησε την γαστρονομική του πορεία το 2003 στο τότε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Winteringham Fields, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο St. JOHN του Fergus Henderson, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της καριέρας του. Στη συνέχεια, πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το The Fat Duck του Heston Blumenthal και το Noma στην Κοπεγχάγη, που έχει δύο αστέρια Michelin. Το 2011, ο McMaster λάνσαρε το Wasted, ένα pop-up εστιατόριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δοκιμάζοντας την έννοια του zero-waste στη γαστρονομία.

Το 2014 άνοιξε το Silo στο Μπράιτον, επιτυγχάνοντας την πλήρη βιωσιμότητα με καινοτόμες πρακτικές όπως η παράδοση προϊόντων χωρίς συσκευασίες και η κομποστοποίηση εντός του χώρου. Το Silo έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Observer Food Monthly Award για το «Ηθικότερο Εστιατόριο της Βρετανίας» το 2016, και το βραβείο «Πιο Καινοτόμο Εστιατόριο» στα Craft Guild of Chefs Awards το 2018. Πρόσφατα, το Silo επιλέχθηκε για υποψηφιότητα στα ‘World Restaurant Awards 2019’ για την καινοτομία και τις ηθικές πρακτικές του.

Με μια σειρά από σημαντικά βραβεία, όπως το «BBC Young Chef of the Year» και το «Πιο Καινοτόμος Σεφ της Βρετανίας», ο Douglas McMaster έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην sustainable γαστρονομία.

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο γυναικείο magazino για γυναίκες που αγαπούν να εξελίσσονται. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο COUSCOUS.

Οι μυστικοί καλοκαιρινοί παράδεισοι που θα σε μαγέψουν στη Λάρισα

Η Λάρισα, γνωστή κυρίως για τον καφέ και την πεδιάδα της, αποκαλύπτει φέτος ένα νέο πρόσωπο, προσφέροντας μαγευτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Πίσω από τις πλαγιές του Κισσάβου, εκτείνεται μια κρυφή ακτογραμμή...

Μακριά από τα πλήθη – Περιπλάνηση στις πιο απόκρυφες και μαγευτικές γωνιές του πλανήτη

Το άρθρο αναδεικνύει δέκα μοναδικούς προορισμούς που προσφέρουν την ευκαιρία να αποδράσετε από τη φασαρία της καθημερινότητας και να συνδεθείτε με τη φύση. Αυτοί οι προορισμοί, από ξύλινες καλύβες και...

Το μαγευτικό νησί του Αιγαίου με εξωπραγματικές παραλίες και κρυμμένα αρχαία μυστικά

Η Μήλος, ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων, εντυπωσιάζει με τις πολύχρωμες παραλίες και την πλούσια ιστορία της. Το ηφαιστειογενές τοπίο της προσφέρει μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως...

Τα αποτυπώματα της χριστιανοσύνης στο Ιζνίκ της Τουρκίας, 1700 χρόνια μετά το ορόσημο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου

Η πόλη Ιζνίκ στην Τουρκία, γνωστή στην αρχαιότητα ως Νίκαια, αναδεικνύεται ως σημαντικός προορισμός για την χριστιανική κληρονομιά, καθώς φέτος γιορτάζει την 1700η επέτειο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Ο...

1 ώρα και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη: Ένα μαγευτικό «διαμάντι» σαν καρτ ποστάλ σε μια δροσερή καταπράσινη όαση

Το άρθρο αναδεικνύει το Αρκοχώρι Ημαθίας, ένα γραφικό ορεινό χωριό μόλις 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ιδανικό για φυσιολάτρες και λάτρεις της παράδοσης. Το Αρκοχώρι, περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση και...

Ποιο ελληνικό νησί φιγουράρει στα 24 σημεία με τους μαγευτικότερους φάρους παγκοσμίως

Η Άνδρος ξεχώρισε πρόσφατα σε έναν διεθνή κατάλογο με 24 από τους πιο μαγευτικούς φάρους του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 10η θέση με τον φάρο Τουρλίτη. Η γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα generationvoyage.fr...

Η “μυστική” παραλία με τις εντυπωσιακές σπηλιές ανάμεσα στα βράχια – Αποκαλύπτουμε πού βρίσκεται

Η παραλία Φακίστρα, που βρίσκεται στην Τσαγκαράδα του Πηλίου, είναι μια κρυμμένη ομορφιά με αμμουδιά και διάφανα νερά, περιτριγυρισμένη από ψηλούς βράχους και σπηλιές. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός...

«Καφέ Αεροπλάνο»: το θρυλικό στέκι που απογειώθηκε στην Εθνική Οδό τη δεκαετία του ’80

Το «Καφέ Αεροπλάνο», ένα μοναδικό στέκι που λειτουργούσε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης από τη δεκαετία του ’80 έως το 2010, ήταν φτιαγμένο από ένα πελώριο DC-3 που είχε μετατραπεί...

Οι Βρετανικοί Times εξυμνούν το πιο “παραμυθένιο” νησί της Ελλάδας

Οι Βρετανικοί Times αναγνωρίζουν τους Λειψούς ως το κορυφαίο ελληνικό νησί, λόγω των «μυθικών» ομορφιών και των αρχαίων θρύλων του, κατατάσσοντάς τους στους 16 πιο γαλήνιους ελληνικούς προορισμούς. Το άρθρο...

Η AEGEAN πρωτοπορεί επενδύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς Μηχανικών Αεροσκαφών, με νέο κύκλο Προγράμματος Υποτροφιών

Η AEGEAN προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία επένδυσης στη νέα γενιά Μηχανικών Αεροσκαφών, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός νέου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το...

Αποκαλύπτουμε γιατί οι τουρίστες από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία λατρεύουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα προσελκύει τουρίστες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία κυρίως λόγω των παραλιών της, του πολιτισμού και των γραφικών της προορισμών, σύμφωνα με έρευνα της...

Το «Summer in Greece» σβήνει για τη νέα γενιά

Το άρθρο αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Ελλάδα για να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης ακρίβειας. Οι νέοι, με κατώτατο...

Καραβοστάσι: Ο μαγευτικός θησαυρός της Θεσπρωτίας

Το Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας αναδεικνύεται ως ένας δημοφιλής προορισμός για γάμους, χάρη στην απέραντη παραλία και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Ζευγάρια από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιλέγουν την περιοχή...

Μία ονειρική περιήγηση στο μαγευτικό Δέλτα του Έβρου

Το άρθρο αναφέρεται στην ονειρική περιήγηση στο Δέλτα του Έβρου, ένα μοναδικό φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πλούσιο σε βιοποικιλότητα και πολιτιστική κληρονομιά. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν...

Το ελληνικό νησί που εκθειάζει ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet

Η Ικαρία, ένα ελληνικό νησί που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους τουρίστες, έχει ανακηρυχθεί από το Lonely Planet ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2025. Γνωστή για...

ΒΙΝΤΕΟ: Το “μαγευτικό στέμμα” της Αθήνας

Η Ακρόπολη της Αθήνας, γνωστή ως "Ιερός Βράχος", αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Με τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο και τον Ναό της Αθηνάς Νίκης,...

Η Βαρσοβία των εκπλήξεων και αντιθέσεων

Η Βαρσοβία, η πρωτεύουσα της Πολωνίας, είναι μια πόλη γεμάτη αντιφάσεις και εκπλήξεις, που συνδυάζει την ιστορική της κληρονομιά με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Μετά από τις καταστροφές του Β'...

Εικόνες: Οδοιπορικό στις όχθες του Αώου – Από το Γεφύρι στη Μονή Στομίου και στο επιβλητικό Καταφίλι

Το άρθρο αναφέρεται σε ένα οδοιπορικό στις όχθες του Αώου, εστιάζοντας στην περιοχή της Κόνιτσας και το Όρος Τύμφη. Περιγράφει το εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, που χτίστηκε το...

Κοινωνικός Τουρισμός: Αποκαλύπτεται νέο πρόγραμμα – Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΠΕΚΑ θα ξεκινήσει την υποβολή αιτήσεων στις 10 Ιουνίου 2025, με στόχο την υποστήριξη 55.000 δικαιούχων. Οι δικαιούχοι...

Telegraph: Αποκαλύπτει τις 5 μαγευτικές ελληνικές παραλίες

Η Telegraph περιλαμβάνει πέντε ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2024, αναδεικνύοντας την ομορφιά του ελληνικού τοπίου. Οι παραλίες αυτές είναι οι Σεϋχέλλες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ