Ένα ταξίδι γεύσεων και πολυτελείας στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στο μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού επιμελημένο από τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, γνωστό για την προσέγγιση του στη «zero-waste» κουζίνα. Η εμπειρία περιλαμβάνει επίσης μοναδικά κρασιά και τη δυνατότητα να δειπνήσουν υπό το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και ρομαντισμού.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και ατελείωτες δυνατότητες για εξερεύνηση, μην παραλείψετε να ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει πολυτέλεια, τέχνη και βιωσιμότητα. Το Λονδίνο, με τα πανέμορφα μνημεία του, τα εξαιρετικά μουσεία και τις μαγευτικές γειτονιές, είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε εξαιρετικά δείπνα και γευστικές περιπέτειες. Και τι καλύτερο από το να απολαύσετε ένα δείπνο σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης;

Στο Greenwich, μια περιοχή γεμάτη πολιτιστική κληρονομιά, μπορείτε να ζήσετε μια γαστρονομική βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Το μπαρόκ αίθριο του Greenwich, στο Old Royal Naval College, γνωστό για την ιστορική του σημασία και την εκπληκτική του αρχιτεκτονική, μετατρέπεται για μερικές νύχτες του χειμώνα σε έναν υπερπολυτελή χώρο γαστρονομικής απόλαυσης.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Η πρώτη από τις μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, με τον διάσημο σεφ Douglas McMaster, ιδιοκτήτη του μηδενικών αποβλήτων εστιατορίου Silo, να επιμελείται το τριών πιάτων μενού που υπόσχεται να εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ο σεφ θα αποκαλύψει την τέχνη του zero-waste μαγειρικής με γεύσεις που ξεχωρίζουν και πιάτα φτιαγμένα από υλικά που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, χωρίς να αφήνουν απολύτως τίποτα να πάει χαμένο.

Η γαστρονομική εμπειρία ξεκινά με εκλεκτούς μεζέδες και βιώσιμα αγγλικά κρασιά, και στη συνέχεια ακολουθεί το μενού με τρία πιάτα, με την επιλογή να συνοδευτεί από μοναδικά κρασιά ή αλκοολούχα φυτικά ποτά. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα είναι η δυνατότητα να απολαύσετε το δείπνο σας κάτω από το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Luke Jerram, Helios, το μεγαλύτερο αστέρι του γαλαξία, που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορίας και μαγείας στο χώρο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση από τον σεφ, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της δημιουργίας βιώσιμων πιάτων και την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της γαστρονομίας.

Για τους ρομαντικούς του Λονδίνου, η Valentine’s Dinner στις 14 Φεβρουαρίου υπόσχεται να είναι μια εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό και μαγεία. Στο Painted Hall του Greenwich, με το ζεστό φως και τη ζωντανή μουσική, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα τριών πιάτων μενού, συνοδευόμενο από σαμπάνια, ενώ οι ζευγάρια θα μπορέσουν να ζήσουν την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα με serenades και ροζ τριαντάφυλλα ως αναμνηστικό της βραδιάς.

H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές
H αίθουσα στο Old Royal Naval School όπου θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο βραδιές. Credit: Old Royal Naval School @Chloe Nelkin Consulting

Οι τιμές για τη βιώσιμη γαστρονομική εμπειρία ξεκινούν από £150 ανά άτομο, ενώ το Valentine’s Dinner είναι διαθέσιμο για £125.

Ποιος είναι ο σεφ Douglas McMaster

Ο Douglas McMaster ξεκίνησε την γαστρονομική του πορεία το 2003 στο τότε εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, Winteringham Fields, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο St. JOHN του Fergus Henderson, το οποίο θεωρεί ως τη βάση της καριέρας του. Στη συνέχεια, πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια δουλεύοντας σε διάσημα εστιατόρια ανά τον κόσμο, όπως το The Fat Duck του Heston Blumenthal και το Noma στην Κοπεγχάγη, που έχει δύο αστέρια Michelin. Το 2011, ο McMaster λάνσαρε το Wasted, ένα pop-up εστιατόριο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δοκιμάζοντας την έννοια του zero-waste στη γαστρονομία.

Το 2014 άνοιξε το Silo στο Μπράιτον, επιτυγχάνοντας την πλήρη βιωσιμότητα με καινοτόμες πρακτικές όπως η παράδοση προϊόντων χωρίς συσκευασίες και η κομποστοποίηση εντός του χώρου. Το Silo έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Observer Food Monthly Award για το «Ηθικότερο Εστιατόριο της Βρετανίας» το 2016, και το βραβείο «Πιο Καινοτόμο Εστιατόριο» στα Craft Guild of Chefs Awards το 2018. Πρόσφατα, το Silo επιλέχθηκε για υποψηφιότητα στα ‘World Restaurant Awards 2019’ για την καινοτομία και τις ηθικές πρακτικές του.

Με μια σειρά από σημαντικά βραβεία, όπως το «BBC Young Chef of the Year» και το «Πιο Καινοτόμος Σεφ της Βρετανίας», ο Douglas McMaster έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην sustainable γαστρονομία.

Διαβάστε επίσης

8 κοντινοί προορισμοί από τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε το φθινόπωρο!

Το άρθρο παρουσιάζει οκτώ κοντινούς προορισμούς από τη Θεσσαλονίκη για φθινοπωρινές αποδράσεις. Αναδεικνύει την ομορφιά της Βόρειας Ελλάδας με γραφικά χωριά, μαγευτικούς υγροτόπους και ιστορικούς τόπους. Προορισμοί όπως η Αρναία,...

Βίντεο: Το μεσαιωνικό χωριό στη νότια πλευρά της Χίου

Το άρθρο περιγράφει το μεσαιωνικό χωριό Λιθί στη νότια Χίο, το οποίο εντυπωσιάζει με τα γραφικά πέτρινα σπίτια και τα στενά του δρομάκια, δημιουργώντας μια αίσθηση επιστροφής στο παρελθόν. Το...

Οι Βρετανοί αποφάσισαν: Η Άνδρος κορυφαίος πεζοπορικός προορισμός της Ελλάδας για το 2025

Η Άνδρος αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος πεζοπορικός προορισμός της Ελλάδας για το 2025, σύμφωνα με τα ετήσια Greek Travel Awards που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας. Η βράβευση, που...

ΒΙΝΤΕΟ: Το πέτρινο κόσμημα της Μάνης

Η Καρδαμύλη, ένα γοητευτικό και αυθεντικό χωριό της Μάνης, βρίσκεται αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Ταϋγέτου και προσφέρει μαγευτική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Με ιστορικές ρίζες που αναφέρονται ήδη από...

“Στα καλλιτεχνικά σαλόνια του Παρισιού”

Το άρθρο παρουσιάζει μια περιήγηση στον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού, εστιάζοντας στις διάφορες γκαλερί και τις εκθέσεις που φιλοξενούν. Από το ιστορικό Le Marais μέχρι τα σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα,...

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2026!

Το άρθρο εξετάζει τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026, προβλέποντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Οι νεότερες γενιές, όπως η Generation Z, χρησιμοποιούν τα social media για...

Στο χωριό της Χαλκιδικής όπου τα Χριστούγεννα αρχίζουν πιο νωρίς από οπουδήποτε στην Ελλάδα

Ο Ταξιάρχης, ένα γραφικό ορεινό χωριό στη Χαλκιδική, δίνει το έναυσμα για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα με την ετήσια «Γιορτή Ελάτου», που ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου. Το χωριό, γνωστό...

Τετράωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σήμερα, από τις 11:30 έως τις 15:30, οι δημοσιογράφοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα απέχουν από την εργασία τους, απέχοντας από τη μετάδοση ειδήσεων και την ενημέρωση ιστοσελίδων. Η τετράωρη...

Έρχεται η Travel Tuesday: Πώς να βρείτε οικονομικά πακέτα και πτήσεις

Η Travel Tuesday, η ημέρα που ακολουθεί το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για οικονομικά ταξιδιωτικά πακέτα και πτήσεις, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 80%....

ΕΙΚΟΝΕΣ: Φθινοπωρινά πυροτεχνήματα στη Ροδόπη

Μια παρέα εννέα ανθρώπων πέρασε ένα τριήμερο στην καρδιά της Ροδόπης, με αφετηρία το Δασικό Χωριό του Ερύμανθου, απολαμβάνοντας την ομορφιά του φθινοπώρου μέσα από μια πεζοπορία 50 χιλιομέτρων....

Στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας

Το άρθρο περιγράφει την επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας στο Salento της Νότιας Ιταλίας, όπου μιλιούνται οι διάλεκτοι griko ή grecanica. Αυτές οι διάλεκτοι, με ελληνικές ρίζες αναμεμιγμένες...

Δωρεάν περιηγήσεις στην Ευρώπη για 40.000 νέους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα DiscoverEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει 40.000 δωρεάν εισιτήρια σε νέους που θα είναι 18 ετών το 2025, για να ταξιδέψουν σε 36 χώρες και να εξερευνήσουν την...

Εντυπωσιακά ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό το 2025 – Πώς συμβάλλει η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Το 2025, ο ελληνικός τουρισμός σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, με τα έσοδα να φτάνουν τα 16,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το 2024, ενώ οι αφίξεις αυξήθηκαν...

Λούβρο: Οι κλέφτες επιχείρησαν να διαθέσουν τα κοσμήματα στο σκοτεινό ιστό

Οι κλέφτες που λήστεψαν το μουσείο του Λούβρου επιχείρησαν να πουλήσουν τα κλεμμένα κοσμήματα μέσω του σκοτεινού διαδικτύου, σύμφωνα με αναφορές από ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας. Παρά τις επτά συλλήψεις,...

Εξάπλωση ευλογιάς αιγοπροβάτων σε 250 φάρμες στην Κ. Μακεδονία – 57.000 ζώα εξοντώθηκαν

Στην Κεντρική Μακεδονία, η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση, με 57.000 ζώα να έχουν θανατωθεί και κρούσματα να εμφανίζονται σε 250 φάρμες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος...

Πέρα από τα καθιερωμένα: Αυτό το ελληνικό νησί λατρεύουν οι Βρετανοί

Η Ελλάδα αναγνωρίστηκε ως «Κοντινός Προορισμός της Χρονιάς» στα βραβεία Food and Travel Reader Awards 2025, επιβεβαιώνοντας τη γοητεία της για το βρετανικό κοινό που αναζητά συνδυασμό γαστρονομίας και...

Παρίσι: Στην εμβληματική καλλιτεχνική κοινότητα, 59 Rivoli Aftersquat

Το άρθρο περιγράφει την εμβληματική καλλιτεχνική κοινότητα 59 Rivoli Aftersquat στο Παρίσι, που ξεκίνησε ως καλλιτεχνική κατάληψη το 1999 και κατόρθωσε να ενταχθεί στο δημοτικό πολιτιστικό δίκτυο της πόλης,...

Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026!

Το άρθρο παρουσιάζει την κατάταξη των ασφαλέστερων χωρών για ταξίδια το 2026, με την Ολλανδία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση χάρη στην ειρηνική της στάση, την κοινωνική ανεκτικότητα και...

Πώς ταξιδεύουν οι κάτοικοι της Ευρώπης

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν να ταξιδεύουν εντός της χώρας τους, με τους Ισπανούς να είναι οι πιο «πιστοί», καθώς μόνο το 8% των ταξιδιών τους πραγματοποιείται εκτός Ισπανίας. Χώρες όπως...

Χειμερινός τουρισμός: Τι σημαίνει η «λευκή εβδομάδα»

Το άρθρο εστιάζει στον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα, με έμφαση στη σημασία της «λευκής εβδομάδας» και την ανάγκη για στρατηγική ενίσχυση του τομέα. Οι ξενοδόχοι των ορεινών περιοχών αποτιμούν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ