Δίαιτα με εποχικά φρούτα και λαχανικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δίαιτα με εποχικά φρούτα και λαχανικά προσφέρει μια νόστιμη και θρεπτική προσέγγιση για τη διατροφή μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Η διαιτολόγος Γεωργία Καπώλη μας καθοδηγεί για την αξιοποίηση των πλούσιων θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν τα φθινοπωρινά προϊόντα, ενισχύοντας την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Με ένα προσαρμοσμένο διατροφικό πλάνο, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά είναι εξίσου νόστιμα και θρεπτικά με εκείνα του καλοκαιριού. Κι αν θέλεις να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή ή δίαιτα για να χάσεις τα περιττά κιλά μπορείς να τα ενσωματώσεις. Η αγαπημένη μας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, πιστή στο ραντεβού της Κυριακής σου αποκαλύπτει την θρεπτική τους αξία αλλά και το πλάνο που μπορείς να ακολουθήσεις από αύριο κιόλας. 

Το φθινόπωρο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιόδους, όπου θέτουμε νέους στόχους, έτσι ώστε να επενδύσουμε επάξια τις δυνάμεις που ανακτήσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσικής δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ: Αποτελούν τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Συνεπώς, η αυξημένη κατανάλωση εσπεριδοειδών συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας μολύνσεις από βακτήρια και ιούς. Η βιταμίνη C που περιέχεται στα εσπεριδοειδή αυξάνει την αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού, ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου και διατηρεί υγιές τα ούλα και το δέρμα.

ΠΡΑΣΟ: Πολύ καλή πηγή μαγγανιού, βιταμίνης C, σιδήρου, φυλλικού οξέος και πυριδοξίνης (βιταμίνη Β6). Συμβάλλει στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και αντίθετα αυξάνει την  ΗDL (καλή) χοληστερόλη. Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και του παχέως εντέρου. Τέλος, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μετάλλων και βιταμινών επιβραδύνει την απορρόφηση των απλών σακχάρων, διατηρώντας έτσι σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης αίματος.

ΜΗΛΟ: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φλαβονοειδή. Ένα μέτριο μήλο (150γρ.) καλύπτει περίπου το 10% (2-3γρ.) των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες. Ακόμη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, η κατανάλωση μήλων συμβάλλει στην προστασία τόσο του καρδιαγγειακού όσο και του γαστρεντερικού συστήματος. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται στα μήλα, δεσμεύουν τη χοληστερόλη στο γαστρεντερικό σωλήνα και την αποβάλλουν μέσω των κοπράνων. Επιπλέον, η πηκτίνη, μία από τις διαλυτές φυτικές ίνες, έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τον όγκο και την περιεκτικότητα των κοπράνων σε νερό, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Η υψηλή περιεκτικότητα των μήλων σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης αίματος. Aπό τις 7.000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Συστήνεται, επίσης, να προτιμούμε μήλα χωρίς χτυπήματα και κοψίματα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δεν έχουν εισχωρήσει φυτοφάρμακα στον καρπό.

ΑΧΛΑΔΙ: ΛΟΓΩ… των φυτικών  ινών που περιέχει το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος. Φαίνεται ότι η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου. Το αχλάδι μπορεί μάλιστα να επιφέρει σημαντική βελτίωση των επιπέδων LDL χοληστερόλης, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή  όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη .Τα φλαβονοειδή είναι πολύτιμες ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων .Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες C και Α βοηθούν στην προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Το αχλάδι είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος β όπως η ριβοφλαβίνη και πυριδοξίνη. Τα αχλάδια συγκαταλέγονται μεταξύ των λιγότερο αλλεργιογόνων από όλα τα φρούτα και, συνεπώς αποτελούν μία ασφαλή λύση όσους πάσχουν από  τροφικές αλλεργίες. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα αχλάδια μπορούν να είναι  χρήσιμα στη θεραπεία της κολίτιδας, σε χρόνιες παθήσεις της χοληδόχου κύστης, στην αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.

ΣΠΑΝΑΚΙ: Αποτελεί ένα από τα πιο πλήρη σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμο. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, Α, μαγγανίου, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), ασβεστίου, καλλίου και πυριδοξίνης (βιταμίνη Β2). Επιπλέον, περιέχει φυτικές ίνες , χαλκό, πρωτεΐνη, φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Τέλος, σε μικρότερο ποσοστό έχει ω – 3 λιπαρά οξέα, νιασίνη και σελήνιο. Δρα ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνης Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και Ε). Το μαγνήσιο σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενώ σε συνδυασμό με τη ριβοφλαβίνη δρα κατά των ημικρανιών. Επιπλέον, η βιταμίνη C με το β-καροτένιο προστατεύουν τα κύτταρα του κόλου από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τον κίνδυνο του παχέως εντέρου. Από την άλλη η βιταμίνη Ε και τα ω3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη μνήμη και η βιταμίνη Α την όραση. Τέλος, ο σίδηρος είναι απαραίτητο συστατικό της αιμογλοβίνης και του υπεύθυνου ενζυμικού συστήματος για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας. Κατά της διάρκεια της εμμηνορρυσίας λόγω αυξημένης απώλειας αίματος, συνίσταται η υψηλή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

ΟΣΠΡΙΑ: Τα όσπρια είναι πολύ καλή πηγή διαλυτών ινών (βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και επομένως των καρδιακών παθήσεων) αλλά και άπεπτων ινών (βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου), ενώ περιέχουν και σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες Β, C και Ε και φυλλικό οξύ (στοιχεία ιδιαίτερα απαραίτητα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, στις έγκυες και στα παιδιά). Επιπλέον, δεν περιέχουν νάτριο (αλάτι), που συντελεί στην αύξηση της πίεσης και ευνοεί την εμφάνιση καρδιοπαθειών. Με μηδενικά λιπαρά και ζάχαρα, είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που τα κάνει κατάλληλα για διαβητικούς.

Προκειμένου να απολαύσουμε όλη τη θρεπτική αξία των οσπρίων και να μην έχουμε δυσάρεστα συμπτώματα θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο μαγειρέματος.

Συγκεκριμένα:

  • Τα όσπρια καθαρίζονται από ξένα σώματα (π.χ. πέτρες).
  • Να φουσκώνουν σε νερό πριν από το μαγείρεμα, για 12 ώρες περίπου. Με το φούσκωμα μαλακώνει η φλούδα τους και γίνονται πιο εύπεπτα.
  • Μην χρησιμοποιείτε σόδα για το μαλάκωμα των οσπρίων, γιατί η σόδα καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά και κυρίως τις βιταμίνες.
  • Κατά τη διάρκεια του βρασμού, η προσθήκη αρωματικών φυτών, όπως σέλινο, κρεμμύδι, δάφνη, μάραθο, σκόρδο, θυμάρι ενεργοποιούν τα γαστρικά υγρά του στομάχου και τα όσπρια χωνεύονται πιο εύκολα.
  • Η προσθήκη αλατιού να γίνεται στο τέλος του βρασμού, για να αποφεύγεται η σκληράδα της φλούδας.
  • Τα όσπρια πρέπει να βράζονται καλά πριν φαγωθούν και να αλλάζεται το νερό, γιατί έτσι γίνονται πιο εύπεπτα.
  • Πολλά είδη οσπρίων μπορούν να μαγειρευτούν ολόκληρα ή σπαστά. Ακόμα μπορούν να μαγειρευτούν με τη φλούδα τους ή χωρίς τη φλούδα, ανάλογα με τη συνταγή. Τέτοια όσπρια είναι τα ρεβίθια, τα κουκιά, οι φακές κ.ά.
  • Μην ανακατεύετε διαφορετικά οσπρίων.

Τέλος για να αυξήσουμε τη γεύση τους και τη διατροφική τους αξία δεν ξεχνάμε τα παρακάτω:

  • Τα συνδυάζετε με ρύζι ή πιλάφι.
  • Προσθέτετε καρότο, ντομάτα ή πιπεριά.
  • Τα συνοδεύετε με λευκό κρασί.
  • Πίνετε μαζί με τα όσπρια με ένα χυμό πορτοκάλι.

Η ΔΙΑΙΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι και βρόμη, 1 κ.γ. σπόροι τσία, καφές στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 μπανάνα & 3 καρύδια
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Φιλέτο κοτόπουλο, καστανό ρύζι & σαλάτα ρόκα-σπανάκι – κουκουνάρι
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 2κ.σ. ρόδι & 1κ.γ. μέλι
ΒΡΑΔΥ: 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο τυρί, ντοματίνια, αβοκάντο & 1φλ. Πράσινο τσάι

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα & 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι ολικής αλέσεως & μέλι & κανέλα, Καφές στιγμιαίος
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φυσικό χυμό & 10 ανάλατα αμύγδαλα
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Σολομό ψητό, Σαλάτα με ρόκα, κινόα, ντοματίνια, πουρές γλυκοπατάτα
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 μπανάνα & 3 καρύδια & 1φλ. Πράσινο τσάι
ΒΡΑΔΥ: 1 γιαούρτι & 2 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι και βρόμη & κανέλα & 1 μήλο

 ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 2 ρυζογκοφρέτες, 1 αυγό βραστό ή ποσέ & τυρί & χυμός γκρέιπφρουτ, Καφές στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 1 μπάρα δημητριακών ολικής  & 1 φλ. ρόφημα κρόκου Κοζάνης
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Κόκκινα φασόλια & τριμμένο καρότο & αβοκάντο & τόνος
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 2κ.σ. ρόδι
ΒΡΑΔΥ: Μανιτάρια ψητά & σαλάτα ρόκα – παρμεζάνα & 2 παξιμάδια κρίθινα ολικής αλέσεως

 ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα 1,5 % & 4 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως με σιτάρι & βρόμη με 1 κ.γ. σπόροι τσία, Καφές στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 3 καρύδια & 1 αχλάδι
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μπιφτέκια κοτόπουλο, ψητά λαχανικά (κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά), γλυκοπατάτα
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 2 ρυζογκοφρέτες & τυρί &  1φλ. Ρόφημα πράσινο τσάι
ΒΡΑΔΥ: Σαλάτα με πλιγούρι-σπανάκι-ρόκα-αβοκάντο

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με φυστικοβούτυρο & 1 ποτήρι γάλα 1,5 %, Καφές στιγμιαίος
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 μήλο & 3 καρύδια
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μαυρομάτικα φασόλια & σαλάτα μανιτάρια,  ντομάτα, αγγούρι
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι με κανέλα & 1 μπανάνα
ΒΡΑΔΥ: Ομελέτα με σπαράγγια & μανιτάρια & τυρί & 1 φέτα ψωμί Ζέα

 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό & 1 τοστ με τυρί-γαλοπούλα-αβοκάντο, Καφές στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 1 μπανάνα
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 1 μερίδα Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου & βραστά χόρτα, 4-6 ελιές,
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 50 γρ. σοκολάτα μαύρη με ξηρούς καρπούς & 1φλ. Ρόφημα πράσινο τσάι
ΒΡΑΔΥ: 1 γιαούρτι με κανέλα, 2 κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως, 1 κ.σ.σταφίδες

 ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα & 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι ολικής αλέσεως & μέλι & κανέλα, Καφές στιγμιαίος
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: 6-8 ανάλατα αμύγδαλα & 1 μπανάνα
ΜΕΣΗΜΕΡΙ: Μοσχάρι λεμονάτο & κινόα  & σαλάτα ρόκα-σπανάκι –καρότο
ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 1 γιαούρτι & κανέλα & 1 κ.γ. λιναρόσπορο
ΒΡΑΔΥ: 1 αυγό βραστό & τυρί & σαλάτα – ρόκα- σπανάκι- κουκουνάρι- καρότο & 1 φέτα ψωμί Ζέας

 

 

 

Διαβάστε επίσης

8 τρόποι να παραμείνεις δραστήρια τις γιορτές χωρίς γυμναστήριο

Το άρθρο της Έλενας Τσελά παρουσιάζει οκτώ τρόπους για να παραμείνετε δραστήριοι κατά τη διάρκεια των γιορτών χωρίς να χρειάζεστε γυμναστήριο. Προτείνει δραστηριότητες όπως παιχνίδια με παιδιά, γρήγορο περπάτημα,...

Εκπληκτικό: 9 ποδηλάτες της Red Bull–BORA–hansgrohe ανύψωσαν ανεμόπτερο στη Μαγιόρκα με τα πόδια τους

Στις 4 Δεκεμβρίου 2025, εννέα ποδηλάτες της ομάδας Red Bull–BORA–hansgrohe κατάφεραν να απογειώσουν ένα ανεμόπτερο στη Μαγιόρκα, χρησιμοποιώντας μόνο ανθρώπινη δύναμη, επιτυγχάνοντας μια παγκόσμια πρωτιά. Το εγχείρημα, γνωστό ως...

Φυσική κατάσταση: Μελέτη αποκαλύπτει ποια ηλικία είναι η κορυφαία σου στιγμή

Μια μακρόχρονη σουηδική έρευνα αποκάλυψε ότι η φυσική κατάσταση αρχίζει να φθίνει από την ηλικία των 35 ετών, με τη μείωση να επιταχύνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Η μελέτη,...

Οι 11 κορυφαίες ασκήσεις για γοφούς – ιδανικές για αρχάριες και προχωρημένες

Το άρθρο παρουσιάζει 11 ασκήσεις για το άνοιγμα των γοφών, οι οποίες είναι κατάλληλες τόσο για αρχάριες όσο και για προχωρημένες ασκούμενες. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στην ενδυνάμωση και...

5 καθημερινές τροφές που ενισχύουν τη μυϊκή ανάπτυξη φυσικά (χωρίς συμπληρώματα)

Το άρθρο αναλύει πέντε καθημερινές τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη μυϊκή ανάπτυξη χωρίς την ανάγκη για συμπληρώματα. Η σωστή διατροφή παίζει κρίσιμο ρόλο στη μυϊκή αποκατάσταση και ανάπτυξη,...

5 πρωινές ασκήσεις που “εξαφανίζουν” το κοιλιακό λίπος μετά τα 50

Το άρθρο παρουσιάζει πέντε πρωινές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους, ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Οι ασκήσεις αυτές ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, ενισχύουν τη διάθεση...

Η αγαπημένη προπόνηση της Ελένης Βουλγαράκη είναι τέλεια για τους γλουτούς

Η Ελένη Βουλγαράκη έχει εντάξει τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή ως βασικά στοιχεία στη ζωή της, επιτυγχάνοντας μια εντυπωσιακή, υγιή σιλουέτα. Έχει ως αγαπημένη άσκηση το hip thrust, που...

Μείωσε την πρωτεΐνη, αύξησε τους υδατάνθρακες: Η εντυπωσιακή αλλαγή 31χρονου που κατέκτησε το fitness κοινό

Η ιστορία του 31χρονου Jared Wakeford αναδεικνύει πώς η αλλαγή προσέγγισης στη διατροφή και την άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα. Αφήνοντας πίσω του τις υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης...

Το Salomon ACS Pro γιορτάζει 20 χρόνια και επανέρχεται: Ανακαλύψτε τη νέα περιορισμένη έκδοση και πού να την αποκτήσετε

Το Salomon ACS Pro γιορτάζει τα 20 χρόνια του με μια περιορισμένη έκδοση που αναδεικνύει το εξερευνητικό του πνεύμα και την εξέλιξή του από τα απαιτητικά εδάφη στους δρόμους...

“Το πρόγραμμα που επιταχύνει τον μεταβολισμό και θα μεταμορφώσει τη φυσική σου κατάσταση”

Το άρθρο παρουσιάζει τα οφέλη των προπονήσεων υψηλής έντασης (HIT) ως μια αποτελεσματική μέθοδο για την ενίσχυση του μεταβολισμού και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Οι προπονήσεις αυτές προσφέρουν γρήγορα...

“Δεν επιδιώκω ρεκόρ, αλλά μακροζωία”: Η fitness ρουτίνα του 50χρονου κορυφαίου στρατιώτη

Ο 50χρονος Πεζοναύτης Carlos Ruiz, κορυφαίος υπαξιωματικός των US Marines, μοιράζεται τη φιλοσοφία του για το fitness, εστιάζοντας στη μακροζωία και όχι στα ρεκόρ. Παρά την ηλικία του, διατηρεί...

Αυτός είναι ο συγκεκριμένος αριθμός θερμίδων που χρειάζεται να καίτε καθημερινά για να χάσετε 1 κιλό

Για να χάσετε ένα κιλό σωματικού λίπους σε μία εβδομάδα, πρέπει να κάψετε 7.700 θερμίδες, δηλαδή περίπου 1.000 θερμίδες την ημέρα, είτε μέσω σωματικής δραστηριότητας είτε καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες....

“9 ασκήσεις HIIT που μπορείς να κάνεις άνετα στο σπίτι”

Το άρθρο παρουσιάζει 9 ασκήσεις Υψηλής Έντασης Διαλειμματικής Προπόνησης (HIIT) που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, όπως προτείνει η personal trainer Jeanette Jenkins. Η μέθοδος HIIT είναι ιδανική για γρήγορη...

6 αιτίες που το περπάτημα ωφελεί μετά το γεύμα

Το περπάτημα μετά το γεύμα προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως ρύθμιση του σακχάρου και της πίεσης, βελτίωση της πέψης και της κυκλοφορίας, υποστήριξη της απώλειας βάρους και...

Οι 3 κορυφαίες εκδοχές της μαγικής σανίδας για ενδυνάμωση χεριών και κοιλιακών

Η πρώην Ολυμπιονίκης Kelli James Precourt προτείνει τρεις παραλλαγές της άσκησης σανίδα για την ενδυνάμωση του κορμού: τη σανίδα στους πήχεις με γόνατο στον ώμο, τις βυθίσεις με ανάποδη...

Βίντεο: 20 παραλλαγές push ups για να ενισχύσεις κοιλιά και μπράτσα

Το άρθρο παρουσιάζει ένα βίντεο με 20 διαφορετικές παραλλαγές των push ups, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα τις γυναίκες να ενισχύσουν την γράμμωση στην κοιλιά και τα μπράτσα...

Επίμονο λίπος στους μηρούς; 5 βήματα για να το εξαλείψεις

Το άρθρο εξηγεί γιατί το λίπος στους μηρούς είναι επίμονο, επισημαίνοντας βιολογικούς και ορμονικούς παράγοντες που το επηρεάζουν, όπως η αναλογία υποδοχέων και οι ορμόνες. Προτείνει πέντε βασικά βήματα για...

Wilson Bela V3: Η ρακέτα που μεταμορφώνει το παιχνίδι σου για απόλυτη κυριαρχία

Η Wilson Bela V3 είναι μια ρακέτα padel που συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με την εμπειρία του θρύλου Fernando Belasteguín, προκειμένου να προσφέρει στους παίκτες απόλυτο έλεγχο...

Πώς να αντικαταστήσεις τα 10.000 βήματα καθημερινά ενώ παραμένεις σπίτι, σύμφωνα με ειδικό

Το άρθρο αναλύει πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 10.000 βήματα την ημέρα, ιδιαίτερα όταν είστε στο σπίτι ή όταν ο καιρός δεν επιτρέπει μεγάλους περιπάτους. Σύμφωνα με τη βιοχημικό...

Χειμερινή γυμναστική: Το κοινό λάθος που εξαντλεί τις γυναίκες απαρατήρητα

Το άρθρο επισημαίνει ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες τον χειμώνα, συνεχίζοντας την καλοκαιρινή ρουτίνα γυμναστικής χωρίς προσαρμογές στις εποχικές αλλαγές. Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της προσαρμογής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ