Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής της Μαρία Σολωμού, η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στις καταγγελίες του κινήματος #MeToo και στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας στην Ελλάδα.
Υπογράμμισε τη σημασία του να εργάζονται οι άνθρωποι χωρίς φόβο και με σεβασμό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πραγματικής αξιοκρατίας.
Η Αναστασοπούλου χαρακτήρισε το #MeToo ως ένα σημαντικό σημείο καμπής και επεσήμανε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας στον εργασιακό χώρο.
Διαβάστε παρακάτω
Την Πηνελόπη Αναστασοπούλου υποδέχτηκε η Μαρία Σολωμού στο νέο επεισόδιο της διαδικτυακής της εκπομπής στο Youtube.
Μέσα σε όλα, η γνωστή ηθοποιός, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του κινήματος metoo και στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.
«Είναι βαθιές οι ρίζες της πατριαρχίας και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο να αποτινάξεις κάτι από κάποιον που είναι μέσα ριζωμένο βαθιά και έχει επικοινωνηθεί μέσα στα χρόνια με μάθηση και σθένος. Το “έλα μωρέ, δεν τους ξέρουμε τώρα”, “θα σου πει και κάτι”, “θα σου πιάσει και κάτι”, “άντρας είναι”… Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ήταν έτσι πολλά χρόνια τα πράγματα», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.
«Το metoo ήταν ένα σημείο καμπής πολύ σοβαρό και έτσι έπρεπε να είναι, με στόχο πάντα το καλό. Για να είμαι δίκαιη και με τον εαυτό μου, γιατί κατά καιρούς η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από διάφορα πράγματα.
Ο στόχος είναι να γίνονται τα πράγματα με σεβασμό, να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του με χαρά και όχι με φόβο. Δεν θέλησε κανείς ποτέ να κάνει κακό σε κάποιον. Το ανάποδο… Κάνουμε μια αντιστροφή του θύματος με τον θύτη που είναι να τρελαίνεσαι», πρόσθεσε η ηθοποιός.
«Το θέμα είναι να πηγαίνουμε στις δουλειές μας χωρίς να φοβόμαστε και να υπάρχει αξιοκρατία. Κανείς δεν καταράστηκε κανέναν, κανείς δεν ευχήθηκε να σαπίσει κανείς κάπου» ανέφερε μέσα σε όλα», τόνισε ολοκληρώνοντας η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.
Δες το σχετικό απόσπασμα μετά το 44ο λεπτό
Συνοπτικά
- Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για τις καταγγελίες του κινήματος #MeToo και τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, επισημαίνοντας τις ρίζες της πατριαρχίας στην Ελλάδα.
- Τόνισε τη σημασία της εργασίας χωρίς φόβο και με σεβασμό για την επίτευξη πραγματικής αξιοκρατίας.
- Η ηθοποιός χαρακτήρισε το #MeToo ως σημείο καμπής και ζήτησε αλλαγή νοοτροπίας στον εργασιακό χώρο.
- Επεσήμανε ότι κανείς δεν επιθυμεί να βλάψει άλλους και ότι η εργασία πρέπει να γίνεται με χαρά και όχι με φόβο.