Στο Μαϊάμι, η πολυτέλεια των cocktails φτάνει σε νέα ύψη με το $33.000 μαρτίνι που σερβίρεται σε αυθεντική Birkin τσάντα στο εστιατόριο Papi Steak, καθώς και το Vintage Vault Martini των $850 στο Michelin-starred Cote Miami, φτιαγμένο με σπάνια vodka και χαβιάρι.
Αυτές οι extravagant επιλογές αντικατοπτρίζουν την τάση των υπερπολυτελών ποτών, ενώ και άλλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν ακριβά cocktails.
Ωστόσο, το Μαϊάμι προσφέρει και πιο προσιτές επιλογές, δείχνοντας ότι η εμπειρία του cocktail είναι το βασικό ζητούμενο στην πόλη αυτή.
Διαβάστε παρακάτω
Υπάρχουν πόλεις που ξέρουν να επιδεικνύουν πλούτο. Και μετά υπάρχει το Μαϊάμι. Η αμερικανική μητρόπολη της ζέστης, της υγρασίας και των εξωφρενικά ακριβών cocktails. Εκεί που όσο πιο extravagant είναι ένα ποτό, τόσο πιο επιθυμητό γίνεται — όχι απαραίτητα για τη γεύση του, αλλά για την ιστορία και τη φωτογραφία που θα το συνοδεύσει.
Μόλις πριν λίγες ημέρες, η είδηση του $33.000 cocktail που σερβίρεται μέσα σε αυθεντική Birkin τσάντα στο Papi Steak έκανε τον γύρο του κόσμου. Ένα ποτό με vodka Belvedere 10, grapefruit oil saccharum, Lillet Blanc και χαβιάρι, σερβιρισμένο κυριολεκτικά σε handbag και συνοδευόμενο από την ατάκα «It’s Not a Bag, It’s a Cocktail». Η έμπνευση φυσικά από την αθάνατη Samantha Jones και το Sex and the City.
Κι αν νομίζατε ότι αυτό ήταν το αποκορύφωμα, το Michelin-starred Cote Miami έχει να προτείνει κάτι ακόμα πιο exclusive. Το Vintage Vault Martini κοστίζει $850 και σερβίρεται χωρίς τσάντα, αλλά με ένα υγρό περιεχόμενο που απογειώνει το concept της πολυτελούς απόλαυσης.

Παρασκευάζεται με Chopin Vintage Vault, μια σπάνια potato vodka από την πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας πριν 30 χρόνια, με τιμή $3.000 το μπουκάλι και δυνατότητα αγοράς μόνο κατόπιν πρόσκλησης – όπως ακριβώς κι ένα Hermès Birkin. Συνδυάζεται με orange bitters και χαβιάρι και υπόσχεται να γίνει η νέα viral luxury γευστική εμπειρία του Μαϊάμι.
Η τάση των υπερπολυτελών martinis, όμως, δεν σταματά εκεί. Στη Νέα Υόρκη, το Gold Room προσφέρει το Reserve martini στα $250 με Nolet’s Reserve Gin.

Στο Σαν Φρανσίσκο, το saffron martini του Empress by Boon φτάνει τα $150.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι για να απολαύσει κανείς ένα σωστό martini δεν χρειάζεται να δώσει τα δίδακτρα ενός μεταπτυχιακού. Στο ίδιο το Cote Miami, το house Vesper με Ketel One vodka και Tanqueray gin, παγωμένο όσο πρέπει για να προκαλέσει εκείνο το αγαπημένο brain freeze, σερβίρεται μόλις στα $20 -ένα από τα λίγα «bargains» που έχουν απομείνει στην πόλη των χρυσών cocktails.
Γιατί όπως και να το δούμε, στο Μαϊάμι δεν πίνεις απλώς ένα ποτό. Αγοράζεις μια εμπειρία που κοστίζει όσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις.